Banjaluka

Pretučeni učenik stabilno, identifikovano sedam učesnika tuče

Učenik Osnovne škole ”Vuk Karadžić”, koga su ispred marketa u Banjaluci palicama pretukli maskirani napadači, nalazi se u stabilnom zdravstvenom stanju, potvrđeno je u UKC Republike Srpske.

"Pacijent je stabilnog zdravstvenog stanja, svjestan, orjentisan. Zadobio je blagu kontuziju mozga, te će uz terapijske preporuke ljekara biti u toku dana otpušten iz UKC Republike Srpske”, navode u UKC-u.

Maloljetnik je pretučen juče za vrijeme velikog odmora, kada ga je na izlasku iz marketa napala grupa mladića. Neki od njih su bili naoružani palicama, a neki su bili i maskirani i nakon tuče su se razbježali.

Kako saznaje ATV policija je identifikovala sedam napadača i s njima se postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima.

Tatjana Vilendečić, direktorica OŠ ”Vuk Karadžić”, za ATV kaže da su radnici škole došli do saznanja da su četiri učenika njihove škole prije nastave bili u jednom kafiću gdje su se verbalno sukobili sa grupom starijih maloljetnika, koji su najvjerovatnije srednjoškolci. Raspravu je prekinuo konobar, koji ih je izbacio iz objekta.

”Tokom velikog odmora jedan od učenika, koji je učestvovao u toj raspravi, je otišao u market. Bio je u društvu sa drugim učenikom i na izlasku iz marketa je napadnut. To je bila sačekuša. Napadači su imali palice, neki su bili maskirani, a neki ne. Prvo su udarili tog učenika sa kojim su imali konflikt, a pretučeni učenik je njega branio. On je dobio udarac u leđa, pa su ga oborili”, kaže Vilendečić.

Oglasila se policija o tuči maloljetnika u Boriku

Oglasila se policija o tuči maloljetnika u Boriku

Dodaje da mu je u pomoć pritekao jedan od roditelja, a ubrzo je došao zamjenik direktora škole i nastavnik koji su razdvajali napadače od učenika. Došla je i policija i napadači su se razbježali, bacajući palice. Stigla je i Hitna pomoć koji su povrijeđenog dječaka prevezli u UKC Republike Srpske.

”Mi smo i ranije dolazili do informacija da se maloljetnici skupljaju u jednom kafiću, te da se na platou, na putu između škole i autobuskog stajališta često dešavaju nekakva koškanja. Zato smo tražili od multisektorskog tima i policije da se tu pojača nadzor, ali zbog nedostaka ljudstva našem zahtjevu nije udovoljeno, evo već godinu dana”, rekla je Vilendečić.

Budući da se u javnosti nezvanično pominje da se radilo o navijačima Vilendečić kaže da su neki od napadača na sebi imali majice sa takvim obilježjima.

Pratite nas i putem Vibera