MUP Republike Srpske

Policijski inspektor pred suspenzijom zbog nasilničke vožnje i bjekstva kolegi

Policijski inspektor MUP-a Republike Srpske Predrag K. nalazi se pred suspenzijom s posla zbog nasilničke vožnje i bahatog ponašanja prema kolegi koji ga je zatekao u saobraćajnom prekršaju.

Sve se odigralo u nedjelju oko 2.15 časova kada je rukovodilac u PS Lazarevo u neobilježenoj policijskoj ”škodi” kontrolisao policajce koji su bili na terenu. On je ”škodom” stajao na crvenom svjetlu na raskrsnici na Istočnom tranzitu, kada je naišao crni ”golf 6” koji se trakom za skretanje u lijevo ”probio” na čelo kolone, te ravno prošao kroz crveno svjetlo.

Policajac u ”škodi” odmah je upalio treptače i krenuo u potjeru za ”golfom” u kojem se, kako se ispostavilo, nalazio njegov kolega Predrag K. koji je radi kao inspektor u Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske.

Međutim, iako je mogao da uoči treptače ”golf” se nije zaustavljao, već je velikom brzinom ponovo prošao kroz crveno svjetlo, ugrožavajući ostale učesnike u saobraćaju. Nastavio je da vozi prema Rebrovačkom mostu, gdje ga je kolega sustigao i stao ispred njega. Međutim, Predrag K. je nastavio da se kreće i tek u kružnom toku kolega je uspio da mu prepriječi put i da ga zaustavi.

Bijesan zbog takvog zaustavljanja Predrag K. je burno reagovao i počeo da viče na kolegu: ”Šta hoćeš, zašto me zaustavljaš”. S njim se u vozilu nalazila još jedna osoba i kolega mu je rekao da treba da sačeka patrolu zbog dalje kontrole, ali je Predrag K. startovao vozilo i otišao.

Njemu je zbog nasilničke vožnje izdat prekršajni nalog, a danas je pozvan na saslušanje i prijeti mu suspenzija s posla.

”Protiv Predraga K. je podnesen zahtjev za pokretanje unutrašnjeg postupka i predložena je supsenzija, te oduzimanje pištolja, značke...”, navodi dobro upućeni izvor ATV-a.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.