Bratunac

Policija Srpske pronašla arsenal oružja, više uhapšenih

  • Izvor: ATV
  • 30.09.2024. 13:34

Više osoba uhapšeno je u policijskoj akciji u Bratuncu zbog sumnje da su izvršile krivična djela "Izazivanje opšte opasnosti" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

S.P. i R.P, oba iz Bratunca uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivična djela "Izazivanje opšte opasnosti“ i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, dok je F.I. iz Srebrenice uhapšen zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Srđan Đoković otkrio gdje će Novak živjeti poslije karijere: Imaće i muzej tu

Srđan Đoković otkrio gdje će Novak živjeti poslije karijere: Imaće i muzej tu

"Policijska stanica Bratunac je istog dana oko 02,20 časova, zaprimila prijavu da u bratunačkom naselju Bjelovac, lice inicijala S.P. puca iz vatrenog oružja. Policijski službenici PS Bratunac su postupili po navedenoj prijavi, te izvršili uviđaj na licu mjesta kojom prilikom je pronađena jedna čaura (patron)", navodi se u saopštenju.

Radeći na dokumentovanju navedenog, a nakon prikupljenih operativnih informacija, policija je na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici izvršila pretrese na tri lokacije, koje koriste lica S.P., R.P. i F.I, kojom prilikom je izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koriste R.P. i S.P. pronašla i oduzela automatsku pušku, poluautomatsku pušku, oružje ručne izrade, deset ručnih bombi, devet okvira za automatsku pušku i 933 komada municije različitog kalibra.

Predsjednik Srpske posjetio višečlanu porodicu Prtilo u Trebinju

Predsjednik Srpske posjetio višečlanu porodicu Prtilo u Trebinju

Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca.

Pratite nas i putem Vibera