Čelić

Policija spriječila tragediju: Prijetio da će ukućane raznijeti bombom

  • Izvor: Agencije
  • 15.07.2024. 15:55

Policijski službenici u Čeliću juče su spriječili porodičnu tragediju, a 40-godišnji muškarac koji je prijetio da će ukućane raznijeti bombom je uhapšen.

Naime, službenici Policijske stanice Čelić su juče postupajući po prijavi nasilja u porodici, izlaskom na mjesto događaja u porodičnoj kući zatekli prijavljenu osobu M.Č.(40). On je, prema policijskim navodima, u rukama držao ručnu bombu te je postojala potencijalna opasnost povređivanja svih ukućana.

"Intervencijom policijskih službenika ručna bomba je oduzeta, a muškarac je uhapšen i privedeno u službene prostorije PS Čelić. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici Policijske stanice Čelić i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Čelić", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Izvršenim pretresom u navedenoj porodičnoj kući pronađeni su i privremeno oduzeti automatska puška, vazdušna puška, više komada municije različitog kalibra te određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

M.Č. je, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj, danas predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.


(Foto: MUP TK)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.