Tuzla

Policajac priznao ubistvo žene, izricanje presude 17. jula

Policijski službenik Еlvis Ćustendil u Kantonalnom sudu u Tuzli priznao je krivicu za ubistvo Amre Kahrimanović u tržnom centru Brčanska Malta.

U sudu je danas održano ročište za razmatranje izjave o priznanju krivice po optužnici Kantonalnog tužilaštva u Tuzli od 5. juna ove godine, kojom se Ćustendil tereti za ubistvo Kahrimanovićeve.

”Nakon što je sud razmotrio izjavu o priznanju krivnje i našao da postoji dovoljno dokaza o krivnji optuženog, sud je prihvatio izjavu i zakazao izricanje presude za 17. jul.  Na ovaj način, optuženi se odrekao prava na suđenje te će ovaj predmet biti  okončan, bez provođenja glavnog pretresa”, saopštio je Kantonalni sud u Tuzli.

Policajac Ćustendil u Amru ispalio skoro cijeli šaržer, pa otišao kući da se presvuče

Policajac Ćustendil u Amru ispalio skoro cijeli šaržer, pa otišao kući da se presvuče

Podsjećamo Еlvis Ćustendil (51) iz Tuzle, službenik Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je.

Ćustendil se optužnicom tereti da je u pijanom stanju, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao i krenuo za oštećenom. Tada je u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: