Već dvije godine

Pljačkaši zaobilaze banke u Srpskoj

  • Izvor: Nezavisne
  • 29.04.2024. 07:15

Već više od dvije godine pljačkaši zaobilaze banke u Srpskoj, a neki od razloga bi vrlo lako mogli biti postavljanje video-nadzora u brojnim gradovima i opštinama, kao i hapšenje osumnjičenih koji su ranije upadali u bankarske prostorije.

Ranije su, podsjetimo, banke u Srpskoj bile često na meti bandita, koji su, najčešće uz prijetnju oružjem, odnosili ogromne svote novca. Recimo, samo tokom pljačke Komercijalne banke u Banjaluci, izvedene u aprilu 2011. godine, ukradeno je 1.035.230 KM.

Prema podacima iz MUP-a Republike Srpske, posljednje razbojništvo u banci evidentirano je 14. februara 2022. godine, kada je zasad nepoznati pljačkaš pobjegao sa oko 4.000 maraka.

Da li ste čuli za

Da li ste čuli za "crne liste" banaka?

"To krivično djelo izvršeno je u mjestu Obudovac, opština Šamac, a meta napada bila je Poslovnica Naše Banke Bijeljina. Ovo djelo nije rasvijetljeno", rečeno je za "Nezavisne novine" iz MUP-a Srpske.

Podsjetimo, prema tadašnjim saznanjima, razbojnik je bio naoružan pištoljem, kojim je zaprijetio radnicima, pokupio plijen i pobjegao.

Policijska uprava Bijeljina saopštila je da im je to razbojništvo prijavljeno 14. februara 2022. godine te da je uslijedila potraga za razbojnikom.

Nakon toga, dakle, razbojništava u bankama nije bilo, ali jeste u drugim objektima, od kuća do trgovina.

Na površini prave namjere! Konaković želi ratnu odštetu od Srbije

Na površini prave namjere! Konaković želi ratnu odštetu od Srbije

Prema podacima MUP-a Srpske, u toku 2023. godine evidentirana su 33 razbojništva (od čega dva pokušaja), što je, kako naglašavaju, manje za 8,3 odsto u odnosu na 2022. godinu.

Najčešći objekti napada u 2023. bili su kuće i stanovi (osam), a zatim benzinske pumpe (šest) te trgovinski objekti (pet). Slijede kladionice, koje su prošle godine dva puta bile na meti razbojnika, te jedno vozilo, kao i 11 ostalih mjesta.

"Prema izjavama oštećenih, pričinjena ukupna šteta iznosi 92.384 KM", precizirali su iz MUP-a Srpske u izjavi za "Nezavisne novine".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: