Ranjena u glavu

Partner upucao djevojku, njen otac mu navodno pomogao da prikrije dokaze

  • Izvor: Tanjug
  • 31.05.2024. 13:43

U Matuljima u Hrvatskoj prije nekoliko dana upucana je djevojka (23), a za pokušaj ubistva sumnjiči se njen partner (36), kojem je navodno otac ranjene djevojke pomogao da prikrije dokaze zločina.

Iz policije su opisali što se dogodilo nakon njihovog dolaska na mjesto zločina.

„Nedugo nakon toga na mjesto događaja je stigao drugoosumnjičeni 53-godišnjak i pomogao da povrijeđenu 23-godišnjakinju prevezu zajedno u automobil u kojem ju je 36-godišnjak odvezao u KBC Rijeka“, navode iz policije.

Djevojka je ranjena u glavu i, srećom, u stabilnom je stanju. U KBC Rijeka kažu da se nastavlja njeno dijagnostičko praćenje i terapijske mjere.

Prema navodima medija, osumnjičeni za zločin se branio ćutanjem.

Prema pisanju RTL-a, drugoosumnjičeni 53-godišnjak je sakrio tragove zločina, a prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je otac upucane djevojke.

U javnosti su se pojavila nagađanja da je to činio iz neznanja ili straha. Međutim, nadležni još nisu potvrdili ove informacije.

„Bilo je dosta pokušaja da je prikriju tragovi, policija je uspjela da rekonstruiše dovoljno tu situaciju da je podnijela krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog teškog ubistva bliske osobe u pokušaju i druge osobe koja joj je pomagala“, rekao je ministar policije Hrvatske Davor Božinović.

Muškarac koji se sumnjiči da je pokušao da ubije svoju partnerku je policiji već od ranije poznat, a još uvijek se ne zna motiv zločina, javlja RTL.

Pratite nas i putem Vibera