Užas

Ovo je pedofil (46) iz BiH koji je imao odnos sa djevojčicom (14)

  • Izvor: Avaz
  • 06.09.2024. 16:39

Na prijedlog Tužilaštva HNK, današnjim rješenjem Opštinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od najduže 30 dana, prema osumnjičenom Davoru Rančiću (46), rođenom u Zenici, nastanjenom u Sarajevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo „Spolni odnos s nemoćnom osobom“ iz čl. 204 st. 1. u vezi sa čl. 55. KZ FBiH.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva HNK, pritvor je osumnjičenom određen iz razloga jer okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te jer okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za koje se može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 3. septembra 2024 godine, u Mostaru počinio produženo krivično djelo „Spolni odnos s nemoćnom osobom“ iz čl. 204 st. 1. u vezi sa čl. 55. KZ FBiH, a na štetu maloljetne osobe, pa iz tog razloga nismo u mogućnosti navesti više detalja o slučaju - navedeno je iz Tužilaštva HNK.

''Zarađeno, a ne dato'' - Mitrović poslao mističnu poruku i digao naciju na noge!

''Zarađeno, a ne dato'' - Mitrović poslao mističnu poruku i digao naciju na noge!

Podsjetili su da je počinitelj ovog krivičnog djela otkriven vrlo uspješnom i koordiniranom akcijom jedinica MUP-a HNK i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Dodali su da će u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a HN/K nastaviti sa poduzimanjem i drugih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo. 

Pratite nas i putem Vibera