Zinlea Rajan

Ovo je djevojčica (6) za koju majka tvrdi da je oteta u Crnoj Gori

  • Izvor: Telegraf
  • 14.08.2024. 14:26

Šestogodišnja djevojčica Zinlea Rajan navodno je kidnapovana u Baru u Crnoj Gori, a njena majka, američka državljanka Trejsi Šenon Lin, tvrdi da je dijete oteo otac Tomas Holenbek.

Šenon tvrdi da je Tomas sa njihovom šestogodišnjom kćerkom ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu. Prema riječima Šenon, koja već četiri godine živi u Crnoj Gori, Tomas Holenbek je njen bivši vanbračni suprug.

Majka djevojčice je za crnogorski Primorski portal rekla da je informisana preko Ambasade SAD u Podgorici da je u američkoj ambasadi u Tirani Tomas tražio pasoš za dijete, te da je o otmici obaviješten i Interpol.

U Crnoj Gori kidnapovana maloljetna djevojčica (6)

U Crnoj Gori kidnapovana maloljetna djevojčica (6)

"U toku je sudski postupak u Crnoj Gori oko starateljstva nad maloljetnom Zinleom Rajan. Sud još nije donio pravosnažnu presudu. Sud je prošle godine, u septembru, dozvolio da Tomas viđa našu kćerku dva puta nedjeljno, utorkom i petkom od 16 do 21 sat. To pravo je počeo da koristi tek u junu ove godine. Dešavalo se da zakasni, ali je navodio da su to objektivni razlozi, gužva u saobraćaju. Do sinoć je uvijek obavještavao telefonom. Međutim, sinoć kada nije doveo dijete, zvala sam ga, ali je telefon bio isključen. Tokom noći poslije 22 časa sam pošla u Centar bezbjednosti Bar i prijavila da dijete nije vraćeno kući. Bila sam veoma zabrinuta. Strepila sam da je nije kidnapovao. Nažalost to se jutros i potvrdilo", ispričala je Šenon Lin za Primorski portal.

Prema njenim navodima, u Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su vidjeli dijete i da fizički izgleda dobro. Iz ambasade SAD u Podgorici su, navodi Šenon, preporučili da sve prijavi policiji, kao i Interpolu.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.