Tragedija

Otac i mlađa kćerka poginuli u nesreći, nakon 15 dana preminula i starija djevojčica

  • 24.08.2024. 17:35

Lina Fehratović, starija kćerka Hasredina Fehratovića, koja se danima borila za život nakon teške saobraćajne nesreće na putu Sjenica–Prijepolje, preminula je danas u bolnici.

U večernjim satima 9. avgusta, na ulazu u Sjenicu, na lokaciji Pašino Brdo, dogodila se užasna saobraćajna nesreća koja je zavela u crno porodicu Fehratović iz Novog Pazara.

Nesreća se dogodila nešto posle 21 sat, kada je Dženan Korać, vozeći svoj mercedes, u pokušaju preticanja kolone vozila, direktno udario u audi u kojem se nalazila petočlana porodica Fehratović koja se vraćala iz Sarajeva.

Na licu mjesta, život su izgubili Hasredin Fehratović (42) i njegova trogodišnja kćerka Taira. Sahranjeni su 10. avgusta u selu Murovce kod Novog Pazara, gdje su rodbina, prijatelji i komšije ispratili svoje najmilije na večni počinak, prenosi Sandžak danas.

Sudar pežoa i golfa kod Centruma

Sudar pežoa i golfa kod Centruma

Istog dana, u Sjenici je sahranjen i Dženan Korać, vozač mercedesa, koji je preminuo uslijed zadobijenih povreda.

Nažalost, tragedija porodice Fehratović postala je još veća 15 dana kasnije, kada je u Kliničko-bolničkom centru Kragujevac, nakon borbe za život, preminula i srednja kćerka Hasredina Fehratovića, Lina.

Ova mlada djevojka, čije srce je prestalo da kuca daleko prerano, bila je poznata po svojoj vedrini i ljubavi prema životu. Njeni prijatelji i poznanici pamtiće je kao nasmijanu i plemenitu, uvijek spremnu da pomogne drugima.

Zbog napada u Njemačkoj uhapšen 15-godišnjak

Zbog napada u Njemačkoj uhapšen 15-godišnjak

Porodični poznanik, koji je želio da ostane anoniman, izjavio je: "Ovo je nezamisliva tragedija za sve nas. Njena smrt je bila neočekivana i bolna, kao da smo izgubili dio sebe. Bila je dijete koje je donosilo svjetlost u živote svih oko sebe, i ova bol nikada neće nestati."

Porodica Fehratović, koja je u kratkom vremenskom periodu izgubila troje najmilijih, suočava se s neizrecivom tugom. Zajednica nastavlja da pruža podršku i saosjećanje ovoj porodici u najtežim trenucima.

Pratite nas i putem Vibera