Stari Brestovac

Okončana drama u hrvatskom gradu, muškarac prevezen u bolnicu

  • Izvor: Agencije
  • 01.08.2024. 17:00

Nakon gotovo 6 sati neizvjesnosti, okončana je agonija u Starom Brestovcu, kod Požege.

Oko 14,30 sati policijski službenici su iz kuće izveli muškarca koji se od jutra zatvorio u kuću i prijetio. Portal Požaga.eu je od mještana dobio informaciju da je u kući bila i supruga te troje djece. međutim, iz policije je to kasnije negirano.

Da je riječ o porodici u kojoj je već i ranije intervenisala policija i druge institucije, piše navedeni portal. Porodica je ranije živjela u Zagrebu, a komšije kažu da je majka svojoj kćerki kupila kuću u Starom Brestovcu kako bi se sklonila od nasilnog supruga. No, on je saznao gdje su te povremeno dolazio i pravio probleme.

Policijska uprava požeško-slavonska saopštila je kako su policijski službenici danas u mjestu Brestovac u vremenu od 9 do 14 sati  postupali po događaju u kojemu se 38-godišnji muškarac, pod specifičnim okolnostima, zaključao u porodičnu kuću iz koje je odbijao izaći.

Nakon nekoliko sati, ipak je, na zahtjev policijskih službenika, dobrovoljno izašao iz kuće te je prevezen u Opštu županijsku bolnicu Požega radi pružanja ljekarske pomoći.

„U kući je boravio sam i tokom postupanja nije dolazilo do ugrožavanja bezbjednosti drugih osoba niti je bilo potrebe za primjenom sredstava prisile“, saopštila je policija.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: