Albanska pjevačica

Oglasila se žena Fatona Hajrizija

  • Izvor: Kurir
  • 22.07.2024. 14:26

Terorista Faton Hajrizi ubijen je u Loznici nakon što je srpska policija tragala za njim zbog nemilosrdnog ubistva graničnog policajca Nikole Krsmanovića i ranjavanja njegovog starijeg kolege Vjekoslava Ilića. Njegova supruga, inače albanska pevačica, Liridona Šalja, oglasila se za albanske medije kada je istakla da ne vjeruje u smrt svog supruga sve dok ne vidi njegovo tijelo.

Liridona se u televizijskoj emisiji predstavila kao supruga višestrukog ubice, Hajrizija, međutim, ono što je manje poznato javnosti, jeste da je ona kćerka Remzija Šalje, bivšeg pripadnika OVK, prenosi Kurir.

Ovim povodom ona je putem društvenih medija uputila poruku svom ocu, obraćajući mu se povodom smrti njenog supruga, višestrukog ubice, kao da se nedavna tragedija nije ni dogodila kada je upravo Hajrizi ubio policajca u Loznici.

"Tata, nedostaješ mi da budeš ovdje, tvog zeta su ubili Srbi, ali priča će se nastaviti“, napisala je prvo albanska pjevačica dok danima veliča svoju tugu za teroristom koji je proveo decenije u zatvoru zbog višestrukih ubistava.

Ko je bio otac Liridone Šalja?

Ramzi Šalja, poznatiji pod nadimkom Crvena Jabuka, optužen je za ratne zločine, a prema optužnici se navodi da je 1998. godine zajedno sa drugim pripadnicima OVK, uhvatio Hadžija Pertešija u njegovoj kući, jer su sumnjali da sarađuje sa srpskim snagama.

Ona se potom oglasila i putem albanskih medija, spominjući upravo supruga Fatona. Podsjećanja radi, Hajrizi se dao u bjekstvo nakon što je ubio srpskog policajca, a kada su ga srpski specijalci zatekli u selu Trbušnica, on je ispalio devet metaka ka njima, nakon čega su ga savladali i neutralisali.

Ovo je osumnjičeni za masakr u staračkom domu: Počastio cijeli kafić pa rekao da ide ''nešto da obavi''

Ovo je osumnjičeni za masakr u staračkom domu: Počastio cijeli kafić pa rekao da ide ''nešto da obavi''

"Želim da vidim njegovo tijelo. Fatoni je bio sa mnom na moj posljednji rođendan, a onda se predao. Razgovarali smo čak i kada je bio u bjekstvu. Naš plan je bio da zatrudnim i da se vratimo u normalan život. Ne mogu da povjerujem da ga danas nema. Ne znam ko mu je punio glavu“, pričala je ona.

Liridona je nedavno objavila dosad neviđenu fotografiju Fatona, na kojoj zajednički poziraju sa njegovim roditeljima, međutim ona tvrdi da su svi u nevjerici i da čekaju Fatonovo tijelo, jer će ih, kako kaže, samo to uvjeriti da je on zaista mrtav.

"Čula sam da treba da prođu dvije nedjelje da bi tijelo bilo transportovano u Albaniju. I njegovi roditelj i ja smo u nevjerici još uvijek“, rekla je albanska pjevačica.

Zločin koji je počinio albanski terorista, podsjetimo, dogodio se 17. jula nešto prije ponoći prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom šoru u Loznici. Policajci Nikola Krsmanović i Vjekoslav Ilić zaustavili su te večeri vozilo tutinskih tablica, marke "mercedes" kojim je upravljao taksista Mithat Hadžić, kada je osoba koja je bila u tom putničkom vozilu ispalila vatru u njihovom pravcu. Mladi Krsmanović je, nažalost, od zadobijenih povreda preminuo, dok je njegov stariji kolega zadobio teške povrede.

Pronađene banjalučke adrese u Fatonovom mobilnom telefonu?

Pronađene banjalučke adrese u Fatonovom mobilnom telefonu?

Ubica je nakon toga pobjegao, a na licu mjesta policija je pronašla pasoš izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (34) i njemačku ličnu kartu. Međutim, ubrzo nakon toga, iz Njemačke se oglasio Hajrizi, rekavši da mu je brat Faton ukrao dokumenta, što je istim riječima potvrdio i njihov otac. Do obrta je došlo kada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli ubicu koji je odbijao da se preda, pucao je u policajce prilikom hapšenja, nakon čega je likvidiran na mjestu gdje su ga i pronašli, i to u napuštenoj fabrici nedaleko od mjesta gdje je ubio policajca Krsmanovića i ranio Ilića.

Ministar policije i potpredsjednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, oglasio se potom za medije, rekavši da je Krsmanovićev ubica likvidiran, a da se od Njemačke traži da Srbiji izruče Artana Hajrizija, brata Albanca koji je pucao u Loznici zbog laži koje je iznio u javnosti povodom navodne krađe dokumenata.

"Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta. On mu ih je poslao u Srbiju“, rekao je Dačić.

Inače, Faton je ozloglašeni kriminalac koji je osuđen za ubistvo ruskog vojnika, pripadnika Kfora, pre dve decenije kod Drenice. Faton je čak devet puta bežao iz zatvora, a poslednji put je to učinio pre nekoliko dana kada se iz zatvora sa Kosova i Metohije gde je izdržavao kaznu, uputio ka Loznici i ubio policajca, a drugog ranio.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.