U Bugojnu

Obdukcija potvrdila: Beba koja je pronađena u kontejneru bila živa u trenutku kada je bačena

  • Izvor: Avaz
  • 14.06.2024. 14:06

Slučaj koji je potresao javnost u Bosni i Hercegovini, kada je mrtva novorođena beba pronađena u kontejneru u Bugojnu, dobio je novi obrt.

Naime, kako je nezvanično potvrđeno za Avaz, beba je u trenutku kad je bačena u kontejner bila još uvijek živa, što je potvrdila obdukcija. Potraga za majkom još uvijek traje.

To će utvrditi DNK analiza, koju očekuju u Kantonalnom tužilaštvu.

Podsjećamo, bebu su pronašli radnici JKP “Čistoća” prilikom odvoza smeća i pražnjenja kontejnera, a nakon toga je pokrenuta opsežna istraga za majkom novorođenčeta.

Tada su iz Tužilaštva SBK odgovorili na upit Avaza koji su vezani za obdukciju tijela novorođenčeta.

„Obavještavamo Vas da je postupajući tužilac izdala naredbu za obdukciju tijela bebe, te se poduzimaju i druge zakonom predviđene mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti vezano za pronalazak mrtve bebe u kontejneru u Bugojnu. Pismeni nalaz vještaka nije dostavljen Tužilaštvu“, odgovorili su iz Tužilaštva SBK.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.