Akcija Еvropola i srpske policije

Nosio silikonsku masku: Uhapšen plaćeni ubica

  • Izvor: Agencije
  • 16.10.2024. 17:17

Juče su pripadnici Еvropola, u suradnji sa srpskom policijom, uhapsili M.K., koji je osumnjičen za ubistvo Zorana Uskokovića Skoleta (23) u Rakovici 2021. godine.

Prema informacijama koje je objavio Еvropol, M.K. je bio angažovan kao plaćeni ubica, a oružje koje je koristio u zločinu posebno je dovedeno u Srbiju za tu svrhu.

Uskokovićev otac, Zoran, ubijen je 2000. godine u pucnjavi nakon duge potjere, a vjeruje se da je on bio uključen u ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

U stanu mu pronađeno oružje - Prijetio tužiocu, pa uhapšen

U stanu mu pronađeno oružje - Prijetio tužiocu, pa uhapšen

Pored M.K. (38), uhapšeni su i N.Ž. (45), A.D. (31) i V.B. (39), svi osumnjičeni za teško ubistvo i udruživanje radi kriminalnih aktivnosti, navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova. Prema nalogu N.Ž., M.K. je bio maskiran u starca pomoću silikonske maske i izveo je atentat pucanjem iz neposredne blizine.

Еvropol je saopštio da je M.K. opasan plaćeni ubica kojeg je angažovala kriminalna grupa radi osvete. U identifikaciji ubice i njegovih pomagača ključnu ulogu su odigrali obavještajni podaci koje je Еvropol prikupio tokom rada na dešifrovanju kriptovanih komunikacijskih platformi koje koriste organizovane kriminalne grupe.

Svirepo ubio rođaka - Mašiću određen jednomjesečni pritvor

Svirepo ubio rođaka - Mašiću određen jednomjesečni pritvor

Maskiran kao starac Prema saopštenju Еvropola, vođa kriminalne grupe je bio ključan za regrutaciju M.K., organizaciju oružja i logistiku ubistva. On je osmislio plan bijega te angažovao dodatne saradnike koji su pratili žrtvu prije napada. Oružje korišteno u ubistvu je donijeto u Srbiju specijalno za ovaj zločin.

Ubistvo se dogodilo 2021. godine u Beogradu, a M.K. je nosio silikonsku masku starijeg muškarca i šetao sa štapom, imitirajući stariju osobu. Približio se Uskokoviću i ispalio dva metka iz blizine, pri čemu je jedan pogodio žrtvu u glavu.

Ruska vojska oslobodila četvrtinu teritorije koju je Ukrajina osvojila!

Ruska vojska oslobodila četvrtinu teritorije koju je Ukrajina osvojila!

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je komunikacija između članova kriminalne grupe odvijala putem kriptovanih telefona. Еvropol je naglasio da su srpski policajci poslati u sjedište Еvropola u Hagu, a tokom hapšenja u Beograd je stigao specijalni tim Еvropola kako bi pružio podršku lokalnim vlastima.

Operacija je rezultirala hapšenjem M.K. i njegovih saradnika, te je u potpunosti razotkrivena mreža koja je stajala iza ovog zločina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: