Porodica moli za pomoć

Nikola odveo kćerku u vrtić i nestao: Nema ga već skoro 2 sedmice

  • Izvor: 24sata.hr
  • 26.05.2024. 21:38

Nikola Gračak (35) nestao je 14. maja na području zagrebačke Dubrave. Odveo je kćerku Doru u vrtić i nakon toga se više nikom nije javio.

Porodica moli ako neko nešto zna da im se javi.

"Samo želim pronaći brata i da ova noćna mora prođe", ponavlja Maja, sestra nestalog Nikole.

Da nešto nije u redu, obitelj je doznala kad on tog poslijepodneva nije došao po svoju djevojčicu. Nikola inače živi sam s kćerkom, razveden je i ima starateljstvo nad djetetom, kaže Maja za "24sata", koja sada brine o nećaki.

Malena Dora svakodnevno pita za oca.

Autolimar Ljubiša sam napravio helikopter

Autolimar Ljubiša sam napravio helikopter

"Prošlo je gotovo dvije sedmice i nemamo nikakvih informacija. Pretraživali smo mjesto na kojemu mu je posljednji put lociran mobilni telefon, oblijepili područje lecima, razgovarali smo s prijateljima i poznanicima, ali ništa. U početku smo imali dojave ljudi koji su vidjeli muškarca sličnog Nikoli, ali, nažalost, niti jedan trag nije doveo do njega", jedva progovara Maja.

Iako joj se svakakvi scenariji vrte kroz glavu, jer je prošlo previše vremena, Maja, kao i ostatak porodice, nada se da je Nikola otišao da zaradi novac za svoju djevojčicu i da će im se vratiti. Znao je požaliti se kako mu je teško jer je samohrani otac, a u ovoj državi nije lako raditi i brinuti o malenom djetetu.

Maja kaže da su ona i drugi brat nakon nestanka išli da pregledaju snimke kamere u vrtiću.

"Došao je normalno s njom u vrtić, sretan. Bio je u radnom odijelu. Je li otišao negdje raditi, ne znamo. Samo da se vrati, sve drugo će se riješiti. Samo neka bude s nama, jedino što želimo jeste da ga pronađemo, da dođe kući", jedva progovara Maja dok joj suze cure niz lice, a tuga je guši.

Pogledajte kako je Šmit odavao počast nacistima, a sada ismijava srpske žrtve

Pogledajte kako je Šmit odavao počast nacistima, a sada ismijava srpske žrtve

Prisjeća se kako su ona i Nikola planirali krajem septembra ili početkom oktobra da odu u Austriju za boljim životom.

U slučaju da imate bilo kakvu informaciju, porodica moli da je javite policiji ili njima. Nikola Gračak visok je 175 centimetara i srednje je tjelesne građe. Ima smeđu kosu i plave oči, više ožiljaka po cijeloj dužini desne ruke, a na desnom ramenu tetovažu malog slova "D" zelene boje i tetovažu na desnoj nozi u predjelu lista, zelene boje. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.