Uhapšen

Nijemac snimao golu djecu u Rovinju

  • Izvor: Crna-hronika.info
  • 01.09.2024. 18:25

Policija je uhapsila 33-godišnjeg muškarca u Rovinju nakon što je u turističkom objektu uhvaćen kako snima nagu d‌jecu podvodnom kamerom.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, radnici zaštitarske kompanije su u četvrtak oko 15 sati u turističkom objektu na području Rovinja zatekli njemačkog državljanina kako u vodenom parku podvodnom kamerom snima nagu d‌jecu.

Incident se dogodio u vodenom parku gd‌je je zaštitarska služba primijetila sumnjivo ponašanje njemačkog državljanina.

Radnici zaštitarske kompanije su u četvrtak popodne intervenisali i obavijestili policiju koja je pristupila hitnom privođenju osumnjičenog.

Tokom pretrage njegovog vozila i motocikla, policija je pronašla i zaplijenila računar, memorijske kartice, kao i kameru s kojom je izvršeno snimanje.

Pronađeni materijal na kameri sadržavao je inkriminirajuće snimke, zbog čega je osumnjičeni odmah priveden. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, muškarac je smješten u pritvorsku jedinicu.

Iz policije ističu povećanu svijest i reaktivnost zaposlenika u turističkim objektima na problematiku neprimjerenog snimanja, što je ključno za brzo postupanje i sprečavanje sličnih incidenta u budućnosti.

Pratite nas i putem Vibera