Bukovica

Nezgoda u BiH: Prevrnuo se kombi sa čamcima za rafting, dvije osobe povrijeđene, jedna uhapšena

  • Izvor: Avaz
  • 25.08.2024. 18:14

Na putu Konjic-Boračko jezero danas se u prijepodnevnim časovima dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe teško povrijeđene, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Radi se o 18-godišnjem A.Е. i V.Z.(17) iz Konjica koji su se nalazili u čamcu za rafting natovarenim na prikolicu kombija, koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima prevrnula.

Kako je potvrdila dežurna tužiteljka Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područne kancelarije Konjic, koja je rukovodila uviđajem, a koji su obavili pripadnici PS Konjic i OKP PU Konjic, policija je prijavu o nezgodi dobila u 10.50 sati, kada im je javljeno da je došlo do prevrtanja prikolice na kojoj je bilo više čamaca za rafting te da su dvije osobe povrijeđene.

Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola i ekipa Hitne pomoći koja je mladiće nakon ukazane prve pomoći prevezla u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Tokom uviđaja je utvrđeno je da je vozilom mercedes vito i priključnim vozilom za prijevoz čamaca upravljao M.Dž. (60) koji je po naredbi tužiteljke, lišen slobode.

Prema njenoj naredbi poduzete su sve neophodne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti ove teške nezgode.

Prema posljednjim informacijama, jedan od mladića je podvrgnut operativnom zahvatu, dok je drugi na dijagnostičkoj obradi.

Pratite nas i putem Vibera