Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

  • 08.03.2021. 16:03

Izvođenjem materijalnih dokaza nastavljeno je suđenje za ubistvo Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića. Tužilac je između ostalog predočila zapisnike sa mjesta uviđaja, mjesta gdje je pronađeno oružje kojim je pucano, uz foto dokumentaciju.

Takođe su priložene i naredbe o pretresima prostorija koje su koristili optuženi Benedi Đukanović i Emilio Baldo, ali i naredbe o izuzimanju pojedinih predmeta. Priložen je i set dokaza o prepoznavanju Đukanovića i Balda, prepoznavanje Đukanovića je vršeno preko fotografija jer je on tada bio u bjekstvu. 

Na sve predočeno odbrana je imala prigovore. Najviše su zamjerili jer tužilac nije konstantno prisustvovala licu mjesta nego su uviđaj radila ovlaštena lica. Po njima je zapisnik sa mjesta uviđaja nezakonit a sam uviđaj nestručno urađen. 

Advokat trećeoptuženog Rodoljuba Gajića, Marinko Brkić ukazao je i na to da se današnji dokazi ne odnose na njegovog klijenta. ali je podržao prigovore kolega. Ipak, sudsko vijeće je odbilo sve prigovore i prihvatilo dokaze tužilaštva. 

Naredno ročište zakazano je za 17. mart. Proces suđenja traje više od godinu dana, još je u toku izvođenje dokaza tužilaštva. Prema optužnici kao direktni izvršioci mučkog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića kao i ranjavanja Gorana Ilića označeni su Benedi Đukanović i Željko Kovačević koje je kobne noći ubijen u razmjeni vatre. 

Da je ubistvo zajedno sa njima do detalja planirao optužen je Emilio Baldo. Rodoljub Gajić im je u tome pomagao jer im je prema optužnici javljao informacije o Krunićevom kretanju, koje je kao njegov zaposlenik znao. Od ubistva pa do hapšenja nastavio je da radi na obezbeđenju Krunićeve supruge i djece.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.