OJT Banjaluka

Nasilniku iz Kneževa predložen pritvor

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Branislavu Borojeviću (44) iz Kneževa, osumnjičenom za nasilje u porodici nad svojom majkom, te prijetnje ubistvom policajcima.

U Tužilaštvo navode da su Borojeviću na teret stavljena krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, nasilje u porodici, izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti.

”Osumnjičeni je 12. maja oko 13 časova u Kneževu došao u dvorište svoje majke oštećene G.B. gdje je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo oštećene, te je pucao iz automatske puške a potom se putničkim vozilom udaljio sa lica mjesta. U neposrednoj blizini osumnjičeni je susreo policijske službenike PS Kneževo, kojima je prijetio i prema njima usmjerio vatreno oružje”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Policajcima prijetio ubistvom: Nasilnik iz Kneževa sproveden u Tužilaštvo

Policajcima prijetio ubistvom: Nasilnik iz Kneževa sproveden u Tužilaštvo

Dodaju da je pritvor predložen zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo. O prijedlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Kotor Varoši.

Kao što je ATV pisao Borojević je pod dejstom alkohola pokušao nasilno da uđe u kuću u kojoj boravi njegova majka, iako je odranije zbog nasilja u porodici imao izrečenu zaštitnu mjeru udaljenja iz kuće. Nakon što nije uspio da uđe u kuću, osumnjičeni je uzeo automatsku pušku i pucao u dvorištu.

Drama u Kneževu: Pucao iz puške i policajcima prijetio ubistvom

Drama u Kneževu: Pucao iz puške i policajcima prijetio ubistvom

Intervenisala je patrola policije, ali je osumnjičeni i u njih uperio oružje i prijetio da će ih pobiti. Nakon hapšenja izmjereno mu je 2,16 g/kg alkohola u organizmu.

Protiv Borojevića će biti podnesen i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, jer je počinio više saobraćajnih prekršaja. To se, kako saznajemo, odnosi na vožnju u pijanom stanju, kao i činjenicu da je upravljao vozilom koje nije registrovano, a na njemu su zatečene nepripadajuće registarske oznake.


Pratite nas i putem Vibera