Šverc cigareta

MUP Srpske saopštio detalje akcije ”Kings” u kojoj je učestvovao i Еvropol

MUP Republike Srpske oglasio se o operativnoj akciji ”Kings” u kojoj su uhapšeni pomoćnik komandira Jedinice Granične policije BiH u Trebinju Blagoje Milović i državljanin Hrvatske Ivica Bago, dok je u bjekstvu zamjenik direktora SIPA Zoran Galić.

Kako navode akciju je sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na osnocu međunarodne razmjene informacija sa ЕVROPOL-om i u saradnji sa PU Trebinje i SIPA.

”U akciji, u čijoj su realizaciji na terenu učestvovali i pripadnici Еvropola, izvršen je pretres stambenih objekata i prevoznih sredstava koja koriste osumnjičena lica na sedam lokacija na području Trebinja, Berkovića, Posušja, Stoca i Gruda prilikom čega je oduzeto jedno putničko vozilo, veći broj mobilnih telefona, nosača SIM kartica, rokovnika, prenosnih računara, nosača digitalnih medija i službenih dokumenata”, saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da je Bago uhapšen u Grudama, a Milović u Trebinju, dok se za više osoba i dalje traga.

Pogledajte hapšenje službenika Granične policije BiH

Pogledajte hapšenje službenika Granične policije BiH

”Policijski službenci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, nastavljaju dalju intenzivnu istragu”, navode u MUP-u Srpske.

Pojašnjavaju da je akcije ”Kings” usmjerena na dokumentovanje krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa davanjem poklona i drugih oblika koristi, nedopuštenim promet akciznih proizvoda, nedopuštenom trgovinom, zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, primanjem poklona i drugih oblika koristi, te odavanje tajnih podataka. Grupa je, kako saznajemo, mahom bila umiješana u šverc cigareta.

Podsjetimo iz Tužilaštva BiH je ranije saopšteno da je zamjenik direktora SIPA i nekadašnji direktor Granične policije BiH Zoran Galić juče pobjegao u Hrvatsku nakon što je saznao da mu se sprema hapšenje.

Zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku kada je saznao da mu se sprema hapšenje

Zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku kada je saznao da mu se sprema hapšenje

”Nakon dobijenih informacija Galić je 8. jula u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i sada nalazi. Tužilaštvo BiH će zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identifikovalo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedeno lice”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Pratite nas i putem Vibera