Mirna Miljanović saopštila

MUP Srpske: Pronađena dokumentacija koja će poslužiti u istrazi

  • Izvor: ATV
  • 25.10.2023. 15:15

U pretresima službenih prostorija i na privatnim lokacijama koje koriste uhapšeni službenici Poreske uprave Republike Srpske pronađeni su predmeti, odnosno dokumentacija koja će poslužiti u daljoj krivičnoj istrazi, rekla je načelnik Odjeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za odnose sa javnošću Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je rekla da su pripadnici Uprave MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet danas uhapsili tri lica zbog sumnje da su počinili krivična djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina uticajem.

Uhapšena tri službenika Poreske: Dogovarali manji iznos duga u zamjenu za mito!

Uhapšena tri službenika Poreske: Dogovarali manji iznos duga u zamjenu za mito!

- U toku su pretresi na više lokacija. Radi se o službenim prostorijama, ali i privatnim lokacijama koja koriste tri lica koja su lišena slobode. Slijedi kriminalistička obrada lica, nakon čega će biti predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva pod čijim nadzorom se izvodi ova aktivnost - rekla je Miljanovićeva.

Navela je da se ove aktivnosti realizuju prema naredbama Okružnog suda Banjaluka.

Iz MUP-a je ranije saopšteno da su uhapšena lica čiji su inicijali U.Z, D.L. i M.J.

Karan: MUP prati situaciju, biće sačuvana bezbjednost Srpske

Karan: MUP prati situaciju, biće sačuvana bezbjednost Srpske

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić rekao je da Uprava podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

Kako je potvrđeno za ATV u akciji su uhapšeni Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić, koji su radili kao stručni saradnici za prinudnu naplatu u Poreskoj upravi Republike Srpske.

Akcija je, kako saznajemo, pripremana mjesecima i osumnjičeni su duže vrijeme praćeni.

”Oni su osumnjičeni da su se, tokom rada na terenu, dok su vršili prinudnu napratu, sa dužnicima dogovarali oko naplate, tako da bi im naplaćivali manje iznose ili davali otplate na rate, a u zamjenu bi dobijali mito”, rekao je izvor blizak istrazi.


Pratite nas i putem Vibera