Osmaci

MUP RS: Utvrđujemo da li su policajci pretukli maloljetnika

  • Izvor: ATV
  • 23.08.2023. 14:38

Policija utvrđuje navode prijave protiv policajaca da su pretukli maloljetnika A.J. koju je podnio je J.J., otac maloljetnog lica.

"Danas oko 8:50 časova zaprimila smo prijavu od J.J. da su policijski službenici Policijske stanice Osmaci juče nezakonito postupili prilikom uzimanja izjave od maloljetnog lica. Policijski službenici su o događaju obavjestili Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja", naveli su iz MUP-a Republike Srpske.

Dodali su da MUP osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja, te u skladu sa tim, ukoliko se dokaže odgovornost policijskih službenika, sa istima će se postupiti u skladu sa zakonom, u smislu pokretanja disciplinske i krivične odgovornosti.

"Istovremeno, neprimjerene su izjave pojedinih političkih zvaničnika iz reda bošnjačkog naroda koji ovaj događaj zloupotrebljavaju u dnevno-političke svrhe u cilju podizanja tenzija među građanima. Ministarstvo unutrašnjih poslova je opredjeljeno na zakonito postupanje policijskih službenika u skladu sa datim ovlašćenjima prema svim građanima Republike Srpske, bez obzira kojem narodu pripadali", dodali su iz MUP-a.

Podsjećamo, maloljetnik A.J. (14) iz sela Mahala kod Osmaka je rekao medijima da su ga policijski službenici iz ove opštine pretukli, tražeći od njega da prizna nešto o čemu ništa nije znao.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: