Vandalizam

Maloljetnici se na snimku hvalili kako kradu protivpožarne aparate

  • Izvor: Telegraf
  • 17.09.2024. 08:58

Nevjerovatan snimak vandalizma objavljen je na Instagramu. U njemu se vidi grupa maloljetnika kako razbijaju staklo kod protivpožarnih aparata u stambenim ulazima i, naizgled, garažama, a potom iste bespotrebno troše.

Prema navodima, maloljetnici su sami snimali, a potom i tražili da video bude objavljen na popularnoj Instagram stranici.

Snimak se sastoji iz više scena, što navodi na zaključak da su protivpožarne aparate uzimali sa više lokacija.

U jednom trenutku, nakon haosa koji su napravili u ulazu u pokušaju da slome zaštitno staklo, vidi se i jedna starija gospođa koja je izašla iz stana. Čak ni njeno pojavljivanje ih nije spriječilo, naprotiv, odlučili su da “hrabro” bježe.

Takvo bježanje primjetno je i na još nekoliko segmenata video snimka.

Nisu krili lice na snimcima

Snimak nije objavljen, jer se u par sekvenci jasno vidi lik nekoliko maloljetnika iz videa.

Ostaje nepoznato da li je vandalizam prijavljen policiji, ali i koja je zapravo bila poenta.

Ako je sudeći po činjenici da su navodno sami tražili da video bude objavljen na popularnoj Instagram stranici koja prati dešavanja u Beogradu, moguće da se iza svega ponovo krije poriv za nekom lažnom pažnjom i “lajkovima”.

Međutim, po komentarima se jasno vidi da je barem ta lažna popularnost ili pohvala bahaćenja potpuno izostala jer je većina ljudi savesno iskritikovala njihovo ponašanje.

Šta su PP aparati?

Protivpožarni aparati su, kako i sam naziv nalaže, aparati koji bi trebalo da postoje u svakoj kući, instituciji, spratovima stambenih zgrada, vozilima javnog prevoza i svim mjestima na kojima postoji i najmanja bojazan da bi moglo doći do požara.

Ugljen-dioksid je sredstvo za gašenje posebno preporučljivo za korišćenje kod požara osetljivih materijala i uređaja jer CO2 ne oštećuje i ne prlja.

Pratite nas i putem Vibera