Požega

Inspektori brutalno pretučeni, jednom polomljen kuk

  • Izvor: Kurir
  • 31.10.2023. 15:38

U postupku kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnog uređaja, kod poreskog obveznika I.Z, vlasnice trgovačke radnje i autopraonice "KOLIN S & KAR VOŠ" iz Požege, danas oko 12 časova je došlo do fizičkog napada na poreske inspektore, saznaje "Kurir".

Napadnuti su inspektori N.M. i D.G. jer su, kako saznaje pomenuti portal, u postupku kontrole utvrđene nepravilnosti.

"Suprug poreskog obveznika kod koga je vršena kontrola nanio je poreskom inspektoru N.M. teške tjelesne povrede (prelom ruke i kuka), pa je inspektor hitno prevezen u bolnicu u Užicu, gdje je u toku operacija", kaže neimenovani izvor.

Povodom ovog nemilog događaja za "Kurir" se oglasio i ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Siniša Mali koji je ošto osudio napad na poreske inspektore.


Žena već mjesec dana živi kao biljka nakon ujeda komarca

Žena već mjesec dana živi kao biljka nakon ujeda komarca

"Najoštrije osuđujem ovaj nasilnički čin prema poreskom inspektoru koji je samo radio svoj posao, u interesu svih građana Srbije. Poreski inspektori su jako važni u sistemu javnih finansija, a rad poreskih inspektora ne smije biti ni na koji način ugrožen", rekao je on i dodao:

"Povrijeđenima želim brz oporavak, a privrednici moraju, svi do jednog, da poštuju zakone i propise naše zemlje i ne ometaju rad inspektora, a kamoli da ih fizički ugrožavaju".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: