Banjaluka

Inspektor Babić kum ovlaštenog potpisnika u Gradskoj upravi Boriše Mandića

  • Izvor: ATV
  • 16.07.2024. 14:32

Duško Babić, urbanističko-građevinski inspektor Odsjeka za inspekcijske poslove Grada Banjaluka, koji je uhapšen zbog sumnje da je primio mito, kum ovlaštenog potpisnika u Odjeljenju za komunalne poslove grada Banjaluka Boriše Mandića.

Babić je uhapšen u akciji ”Koverta” koju je sprovela PU Banjaluka. Na teret mu se stavlja da je primio mito u iznosu od 5.000 KM. Babića je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zaposlio na poziciju urbanističko-građevinskog inspektora 2022. godine.

Kako saznaje ATV, Babiću se na teret stavlja da je tražio i primio mito od Banjalučanina koji je Odsjeku za inspekcijske poslove prijavio da se na njegovom zemljištu izvode nedozvoljeni radovi, tražeći njihovu obustavu.

Inspektor predat tužilaštvu, otkrivamo na čemu je ''pao''

Inspektor predat tužilaštvu, otkrivamo na čemu je ''pao''

”Čovjek je u decembru 2023. godine tražio obustavu radova na njegovom zemljištu, a Babić mu je potom tražio mito kako bi te nedozvoljene radove zaustavio. U dva navrata osumnjičenom je isplatio mito u iznosu od 5.000 KM”, navodi izvor blizak istrazi.

Iako Babić nije uhapšen prilikom primopredaje novca, nezvanično saznajemo da su u sklopu istrage izuzeti dokumenti, kao i video zapisi koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon sprovođenja u tužilaštvo Babića će u naredna 24 sata ispitati dežurni tužilac koji će potom donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.