U Gradačcu

Godina od zločina koji je potresao BiH: Nermin Sulejmanović ubio suprugu Nizamu Hećimović

  • Izvor: Agencije
  • 11.08.2024. 09:46

Prošla je tačno godina od stravičnog ubistva Nizame Hećimović u Gradačcu, koju je ubio suprug Nermin Sulejmanović, te je usmrtio i oca i sina Đengiza i Denisa Ondera, a ranio njihovu majku i suprugu Harisu Onder, Nizaminog brata od tetke i policajca Huseina Kotorića.

Nermin Sulejmanović je najprije upao u kuću Nizamine tetke Zijade Pamuković i tamo ranio Zijadinog sina, da bi potom iz kuće izvukao suprugu i uzeo dijete, ugurao ih u automobil i otišao u zabačenu vikendicu skrivenu od pogleda u obližnjem selu Sibovac. Tamo je Nizamu pretukao, a potom i ubio, a sve je uživo prenosio na Instagramu.

Pozvao je prijatelja da uzme njihovu kćerku, a potom otišao u centar Gradačca, gdje je naišao na Denisa Ondera kog je poznavao od ranije i navodno su bili u sukobu. Denis je u centar grada došao da jede, a u tom trenutku Sulejmanović je naišao svojim automobilom. Izašao je iz vozila, došetao do Denisovog auta i pucao u njega. Kako su mještani Gradačca koji su svedočili ubistvu rekli nakon zločina, Sulejmanović je nakon toga nonšalantno odšetao do svog automobila, a usput im se i javio kao da se ništa nije dogodilo.

"Na posljednju Nerminovu komandu koračala je sporo, čekajući sirene" Potresne riječi rođaka ubijene Nizame

Potom se uputio u kuću Denisove porodice, usput ranivši policajca koji nije ni znao da je u pitanju bjegunac, već je u trenutku pucnjave krenuo po ručak. Na drugoj strani grada ubio je Denisovog oca Đengiza i teško ranio majku Harisu.

Nakon toga je u centru grada uletio u prodavnicu opreme za lov i ribolov, gdje je, pod prijetnjom oružjem tražio municiju. Srećom, vlasnik radnje bio je dovoljno priseban i dao mu je ćorke što Sulejmanović, srećom, nije primjetio. Otišao je u mjesto Donja Ledenica, gdje se sakrio na napuštenoj farmi, odakle je planirao da nastavi svoj krvavi pohod.

Međutim, policija ga je na tom mestu opkolila i Nermin je, kada je shvatio da nema du, izvršio samoubistvo.

Zijada Vuković-Pamuković, tetka Nizame Hećimović, koja je do posljednjeg trenutka bila s njom, za „Dnevni avaz“ istakla je da će se u nedjelju u Gradačcu mirnom šetnjom prisjetiti Nizame, ali i drugih žrtava porodičnog nasilja.

Otac trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića zvanično se odrekao dužnosti sahrane

Otac trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića zvanično se odrekao dužnosti sahrane

„Ovo su dani koji mi teško padaju i koje doživljavam kao da je Nizama još sa mnom. Nikakvog napretka nema, jedino što smo uspjeli, na inicijativu neformalne grupe, jeste to da po mjesnim zajednicama edukujemo žene. Mirna šetnja nije samo za Nizamu, nego i za svih 13 žena koje su ubijene poslije nje“, kazala je za „Avaz“ Zijada Vuković-Pamuković.

Mještani Gradačca, godinu dana kasnije, nastavili su sa svojim životima. Ipak, primjetno je da su i dalje uznemireni zbog stravičnog masakra koji se dogodio u njihovom mjestu, piše Telegram.

Pratite nas i putem Vibera