Određen im pritvor

Giba i Dulović mjesec dana iza rešetaka

  • Izvor: ATV
  • 20.09.2023. 15:33

Opštinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS da se uhapšenim državljanima Srbije Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću koji su uhapšeni prije tri dana u “Sarajevo taueru” odredi jednomjesečni pritvor, javljaju federalni mediji.

Duško Jovanović Giba i Darko Dulović, državljani Srbije koji se dovode u vezu sa Kavačkim klanom i kriminalnom grupom Veljka Belivuka, u Sarajevu su se krili pomoću ukradenih identiteta. Pritvor je zatražen, između ostalog, zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

Kako je ATV ranije objavio, Duško Jovanović je imao legalan pasoš BiH na ime Goran Stojanović, dok se Darko Dulović koristio imenom Đorđe Kuga.

"Obojica su se koristila kradenim identitetima. Radi se o stvarnim osobama, koje godinama nisu podizale dokumente u BiH. Osumnjičeni su to iskoristili, tako što su pribavili njihove lične podatake koje su potom iskoristili da dođu do važećih putnih isprava, sa svojim fotografijama", otkriva izvor blizak istrazi.

ATV saznaje: Giba i Dulović se krili u Sarajevu sa lažnim bh. pasošima

ATV saznaje: Giba i Dulović se krili u Sarajevu sa lažnim bh. pasošima

Podsjetimo, Jovanović i Dulović uhapšeni su u elitnoj zgradi Sarajevo Tauer u naselju Pofalići, gdje su iznajmili stan. Federalni mediji prvobitno su objavili da su uhapšeni na osnovu potjernica, koje je za njima raspisala Srbija, ali kako je ATV nezvanično objavio, Jovanović uopšte nema aktivnu međunarodnu potjernicu, što znači da je njegova ekstradicija upitna...

Jovanović nema potjernicu

Iako se radi o osobama za koje se sumnja da su umiješane u ubistva i više teških zločina, MUP Kantona Sarajevo obojicu sumnjiči za krivotvorenje isprava.

"Državljani Srbije D.D. i D.J. uhapšeni su u saradnji sa Obavještano-bezbjednosnom agencijom BiH. U trenutku lišenja slobode, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje isprave", saopštio je juče MUP Kantona Sarajevo, navodeći da je u toku intezivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti tih osoba.

Nezvanično, policija istražuje da li su Jovanović i Dulović u Sarajevu boravili po određenom zadatku, odnosno da li su eventualni spremali da izvrše neko krivično đelo. U međuvremenu su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, gdje je u toku njihovo ispitivanje nakon čega će tužilac odlučiti da li ima dovoljno razloga da traži njihovo pritvaranje ili će obojica biti pušteni na slobodu.

Pratite nas i putem Vibera