Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Đukanović ubjeđivao svjedoka da ga je tukla policija

  • 14.09.2020. 15:49

U nastavku suđenja za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića nastavljen je dokazni postupak Tužilaštva. 

Saslušano je pet svjedoka. Jedan od njih u svjedočenju objasnio je svoju komunikaciju sa Željkom Kovačevićem koji je ubijen tokom napada, a koji je prema optužnici jedan od direktnih napadača. 

Pitanja za njega imao je i prvooptuženi Benedi Đukanović, zahtijevao je od svjedoka da prizna da ga je policija tokom ispitivanja tukla iako je svjedok tako nešto negirao. Nije to Đukanovića spriječilo da i dalje tvrdi da inspektori na taj način iznuđuju priznanja i da ih naziva batinašima. 

Imao je Benedi i pitanja za tužioca, govorio da je ne zna dobro detalje iz optužnice zbog čega je dobio opoemnu iz suda. Tvrdi i da su svjedoci lažni i imao je prigovor na svjedočenja. Otišao je i korak dalje tvrdeći da on lično ima snimak na kome se kako kaže vidi ko je zapravo ubio Željka Kovačevića. 

Jedan od svjedoka bio je i policijski službenik iz Dervente Marko Balešević koje je kobne koći u mjestu Lug zaustavio Benedija Đukanovića i to jer je tu noć vanredno angažovan zbog ubistva koje se desilo kod Banjaluke.

 

U tom trenutku niti za Đukanovićem niti za vozilom nije bila raspisana potjernica, tek je kaže svjedok sutradan vidio da je Đukanović osumnjičen i da je shvatio da ga je upravo on zaustavio i legitimisao. U nastavku suđenja svjedočiće vještaci koji će predočiti nalaz obdukcije i tjelesne povrede.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.