Hrvatska

Djevojka poginula u jezivoj nesreći, četvoro maloljetnika povrijeđeno

  • Izvor: Indeks
  • 28.07.2024. 16:48

Od posljedica povreda, nakon saobraćajne nesreće koju je izazvao maloljetnik (17), u KBC-u Sestre milosrdnice u subotu je preminula 17-godišnja djevojka (17), troje maloljetnika je lakše, a jedan teže povrijeđen u toj nesreći, saopštila je Policijska uprava zagrebačka.

U Kliniku za dječije bolesti u Klaićevoj primljeno je četvoro mladih, tri dečka i jedna djevojka.

"Svi su stabilno i urednih vitalnih funkcija. Jedan ima težu povredu, ali nije životno ugrožavajuća. Možda će trebati operaciju, to ćemo vidjeti sutra na konzultacijama. Svi se još nalaze u bolnici i na posmatranju su. U ovom trenutku ne bih otkrivao o kakvim se tačno povredama radi" rekao je za "Indeks" dr Fran Štampalija, dežurni hirurg.

Srpski vatrogasac priredio djevojci romantičnu scenu za pamćenje

Srpski vatrogasac priredio djevojci romantičnu scenu za pamćenje

U nesreći, koja se dogodila u subotu oko 4.10 sati, povrijeđena su četiri maloljetna putnika i sam vozač.

Utvrđeno je da su tri putnika, 16-godišnjak, 17- godišnjakinja i 17-godišnji vozač lakše povrijeđeni, dok su teško povrijeđeni 17-godišnjak i 17-godišnjakinja.

Od posljedica povreda, 17-godišnja je djevojka nekoliko sati nakon nesreće, u 10,35 sati, preminula u KBC Sestre milosrdnice, navodi policija.

Nesreća se dogodila u Susedgradu, na Aleji grada Bolonje, izazvao ju je maloljetni vozač (17), prije nego je stekao pravo upravljanja motornim vozilima bilo koje kategorije. Dok je vozio automobil marke Reno, zagrebačkih registarskih oznaka. U organizmu je imao 1,21 g/kg alkohola.

Auto se zakucao u drvo: Mladić poginuo, trojica povrijeđena

Auto se zakucao u drvo: Mladić poginuo, trojica povrijeđena

Dolaskom do raskrsnice s ulicom Davora Bašića brzinu kretanja vozila nije prilagodio krivini, zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio sa puta, a potom na meki teren, nakon čega je naletio na stub javne rasvjete, saopštila je PU zagrebačka.

"Zbog počinjenog krivičnog djela, izazivanja saobraćajne nesreće protiv 17-godišnjeg vozača, koji je trenutno u bolnici, biće preduzete odgovarajuće mjere i podnijeta krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici", dodali su iz policije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film: 16 blokova (12+)

    ''Film: 16 blokova (12+)

  • 22:00 Serija: Preko Atlantika (12+)

    'Serija: Preko Atlantika (12+)

  • 23:00 Serija: 1994 (16+) (R)

    ''Serija: 1994 (16+) (R)