Očekuje se istraga

Detalji nesreće u Hrvatskoj: Vozač već jednom prouzrokovao saobraćajku sa smrtnim ishodom?

  • Izvor: Indeks
  • 01.06.2024. 15:12

Еdi Zd‌jelar (24) iz Nove Gradiške i njegova supruga (20) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u petak na hrvatskoj autocesti A3 između čvora Okučani i Novska.

Kako je saopštila policija, nesreća se dogodila kada je Еdi upravljajući automobilom novogradiških oznaka udario u zadnju stranu kamiona bh. oznaka koji se kretao ispred njega.

Na mjestu događaja vozač i 20-godišnja putnica iz automobila (oboje hrvatski državljani) su smrtno stradali, a njihova tijela su prevezena u sisačku Opštu bolnicu, gd‌je će se obaviti obdukcija, dok je dijete (2) teže povrijeđeno.

Neposredno prije nesreće snimao uživo: Ovo je bračni par iz N. Gradiške koji je poginuo u teškoj saobraćajki

Neposredno prije nesreće snimao uživo: Ovo je bračni par iz N. Gradiške koji je poginuo u teškoj saobraćajki

Kako saznaje Indeks, Zd‌jelar je već jednom prouzrokovao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

U nesreći koja se dogodila 18. marta 2019. Еdi Zd‌jelar je kao vozač kombija izgubio kontrolu te prešao na drugu stranu ceste i udario u betonski most. Od siline udarca automobil se prevrnuo i ponovno vratio na cestu.

Zd‌jelar i njegova tadašnja trudna 19-godišnja supruga od siline udarca izletjeli su iz kombija. Oboje su teško povrijeđeni, a doktori su se zatim danima borili za život trudnice. Žena je preminula u decembru iste godine. Kako pište Indeks, njena smrt ne može se sa sigurnošću povezati s posljedicama saobraćajne nesreće. Njena beba je preživjela.

Očekuje se da će biti pokrenuta istraga o uzrocima ove nesreće, prenose hrvatski mediji.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.