Austrija

Bračni par iz BiH ide u zatvor zbog zlostavljanja kćerke

  • 07.10.2019. 20:30

Bračni par iz BiH, otac (48) i majka (46) osuđeni su u austrijskom Salcburgu na po 10 mjeseci zatvora zbog zlostavljanja i nasilničkog ponašanja prema njihovoj 21-godišnjoj kćerki.

Kako je rečeno tokom procesa, oni su fizički zlostavljali kćerku nakon njene odluke da živi sa jednim muškarcem.

Kako piše "Salzburger Nachricten", sve je počelo u julu kada je nju majka nasilno izvukla iz njenog stana nasrnuvši na nju sa drvenom palicom i prijeteći joj da će je ubiti ukoliko ne napusti pomenutog muškarca. Tom prilikom, ova 21-godišnjakinja je zadobila povrede na nogama i rukama.

Na ovome se nije završilo pa je otac dodatno iskalio svoj bijes na svojoj kćerki, a jednom prilikom je pokušao zadaviti vlastitim rukama. Drugom prilikom joj je prijetio nožem. I on je djevojci prijetio da će je ubiti.

Advokat ovog bračnog para odbio je optužbe o prijetnjama ubistvom kazavši da su plod mašte 21-godišnjakinje.

"Ne stoje tvrdnje o zlostavljanju. Možda sam jednom rekla da ću je ubiti. Ali u BiH se to tako kaže bez da se ozbiljno misli na ubistvo", kazala je njena majka.

  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.