Beograd

Bivša djevojka Uroša Blažića otkrila šok detalje: ''Pištolj ispod kreveta...''

  • 27.09.2024. 12:43

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Urošu Blažiću optuženom za masovno ubistvo kod Mladenovca kada je ubio devet i ranio 12 osoba.

Svjedočila je njegova bivša djevojka A.Đ.

Ona je, odgovarajući na pitanja tužilaštva, rekla da je ispod jastuka u njegovoj kući pronašla pištolj, a da joj je on rekao da ima dozvolu."Nisam ništa pitala, tražila sam da skloni to od mene. Rekao je da njegov otac ima lovačke puške i da se bavi lovom".

Potresne riječi na suđenju Urošu Blažiću:

Potresne riječi na suđenju Urošu Blažiću: "Nije mi ubio samo sina, već cijelu porodicu, lozu i unuke"

Istakla je da je kod Blažića više puta išla kući.

"Išla sam u njegovu kuću, upoznala sam njegovu porodicu. Urošev odnos sa ocem je bio takav da ga je gledao kao autoritet. Meni nije bilo ništa sumnjivo. Ali, bliži odnos je imao sa majkom. Sjećam se da je Radiša jednom došao u kuću u Šepšinu u kojoj je Uroš bio", rekla je bivša partnerka Uroša Blažića odgovarajući na pitanja.

Ona je rekla da je Blažić na početku njihove veze bio fin, a da ju je kasnije kritikovao.

"Ja sam htjela da idem u vojsku, a on je htio da ja četvrtu godinu srednje završim vanredno i da se udam za njega jer je tako njegova snaja uradila, a ja svoj život nisam vidjela tako. Poslije smo raskinuli", rekla je.

Drama na suđenju Blažiću: Pogledaj me, zakleo sam se da ću se osvetiti

Drama na suđenju Blažiću: Pogledaj me, zakleo sam se da ću se osvetiti

Ona je istakla da se od Blažića uplašila uplašila samo posljednji put kada su raskinuli.

"U tužilaštvu u Smederevu sam rekla da sam se plašila kad smo se posvađali jer se tad promijenio, nikad ga nisam vidjela takvg. Poslije me nije ni uhodio, ni pratio".

Dodala je da kada su se posvađali i kad je Blažić vidio da će ona da raskine i da sebe ne vidi tako kako on hoće, nije htio da je odveze kući.

"Zvala sam majku da me vozi, ali je on rekao da će on. U autu mi je tražio telefon kad me je zvala majka. Derao se na mene jer nisam htjela da mu dam telefon, rekao mi je da izađem iz auta, pobjesnio je. Ja sam razmišljala da je bolje da izađem, nego da me udari".

Advokat Snežana Mašović pitala je svjedoka da li je pitala Blažića zašto drži pištolj ispod jastuka.

Uroš Blažić priznao da je počinio masakr kod Mladenovca

Uroš Blažić priznao da je počinio masakr kod Mladenovca

Kazala je da joj je rekao da ga drži za samoodbranu jer živi sam u nenaseljenom dijelu sela i da joj je pokazao da pištolj nije bio pun, ali da mu je ona rekla da ga skloni.

Rekla je da je njihova veza funkcionisala tako što su se viđali kada je on htio.

"Viđali smo se kad on hoće, ako kaže da je krenuo, ja idem, nije bilo bitno da li ja želim ili možda hoću da izađem. Smatrala sam da nije normalno da ne mogu da izađem ili odem gdje ja želim. Poslije sam bila sa dečkom iz Malog Orašja, družili smo se sa društvom iz sela i među njima je bilo i onih koje je Uroš ubio".

Rekla je da Blažić nije znao za njenu novu vezu jer mu nije rekla, ali i da joj niko po selu nije rekao da on zna.

Advokat Stefan Stefanović upitao je svjedoka o pritiscima kada su u pitanju seksualni odnosi, na šta je svjedok odgovorila da se Blažić ponašao kao da nisu raskinuli dok je ona kupila svoje stvari.

"Razmišljala sam, ako ne pristanem, ko zna šta će da bude, neće me pustiti da odem kući jer me je hvatao za ruku, nije htio da me pusti. To je bio prvi i posljednji put da se tako ponašao", zaključila je.

(b92)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: