Pričinjena šteta

Vjetar olujne jačine nosio stolice, stolove i suncobrane u centru Mostara

  • Izvor: Kliks
  • 21.08.2024. 22:55

Vjetar olujne jačine danas je u poslijepodnevnim danima pogodio Mostar.

Grad na Neretvi danas je osvježen olujnim vjetrom koji je načinio materijalnu štetu na pojedinim objektima u centru grada.

Kako se može vidjeti na video snimcima objavljenima na društvenim mrežama, vjetar je sa sobom nosio stolice i stolove ugostiteljskih objekata, kao suncobrane na popularnom turističkoj lokaciji na Velikim stepenicama u blizini Starog mosta.

Inače, prvi dani ove sedmice donijeli su sa sobom lokalne pljuskove, dok je u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine bilo i grmljavine, grada i nepogoda. Pljusak je danas u poslijepodnevnim satima osvježio i Sarajevu i ublažio sparinu iz prvog dijela dana.

U nastavku ove sedmice, počevši od sutra sve više sunca uz porast temperatura, javili su meteorolozi sa BHMeteo.ba. Slijede nove vrućine, ali ne tako izražene i dugotrajne kao ranije ovog mjeseca. Velike vrućine ovog dugog i paklenog ljeta su iza nas, iako će ljetnih vrućina još itekako biti. Krajem ove sedmice temperature lokalno do oko 35 stepeni Celzijusa.

"Nekih značajnijih meteoroloških dešavanja zasada nema, do kraja mjeseca uglavnom dominacija sunca. U pojedinim danima lokalna pojava pljuskova, a temperature i dalje ljetne", najavili su meteorolozi.


(Foto: Crna hronika BiH)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: