Prijedor

Sve više turista u gradu na Sani

  • Izvor: ATV
  • 15.07.2024. 19:20

Turisti su već uveliko stigli i u Prijedor. Uživaju u svemu onome što grad na Sani pruža. Većina sada već dolazi redovno, posjećuju festivale, znamenitosti, uživaju u prirodi, a onda i u dobroj hrani.

''Dolazim svake godine i češće. Obiđem stare moje prijatelje, onda malo oko Gimnazije, ekonomske, Sana, Mrakovica'', rekla je Gina Luca.

''Dolazim iz Atlante, dolazimo svake godine i normalno prelijepo nam je.  Vremena je dovoljno da se sjedne i da se popije kafa i da se uživa, to je to što mi se sviđa“, kaže Slavica Rustenbašić.

Ugostitelji rade punom parom. U restoranima se traži mjesto više. Smještanih kapaciteta sve je manje na raspolaganju. 

''Vidimo ovih dana već priliv, imali smo ovih dana i festival, slijedi nam i ŠA Fest. ''Spremni smo, personala imamo.Svi smo tu tako da nadamo se dobroj sezoni'', kaže ugostitelj Goran Dakić. 

''Spremni smo, personala imamo.Svi smo tu tako da nadamo se dobroj sezoni'' 

''Dosta smo zadovoljni sa popunjenošću. Već smo od šestog mjeseca osjetili tu razliku, a špica je od 10.7. do 10.8. gdje su nam kapaciteti na nekih 90% popunjeni a ovih dana popunjavamo i dalje'', istakao je ugostitelj Danijel Surtov.

Potkozarje ima šta da ponudi svima. Za one koji dođu prvi put u turističkoj organizaciji imaju dobar plan i program šta sve mogu da obiđu.  

''Trudimo se da svako ko dođe u Prijedor pronađe nešto za sebe od brojnih sadržaja, ali ono što bih htjela da istaknem jesu prirodna bogatstva naša planina Kozara i rijeka Sana koja u ovim vrelim danima cijelim svojim tokom nudi osvježenje'', navela je Dijana Aramanda, direktor TO Prijedor.

Prijedor se pokazao kao zanimljiva turistička destinacija, naročito u ljetnom periodu. Ukoliko vam je u ovom gradu potreban i smještaj, za jedno noćenje sa doručkom potrebno je da izdvojite od 50 do 80 maraka.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.