NIsu dorasli situaciji

Štab za krizne situacije odgovoran za stanje u Bijeljini

  • Izvor: ATV
  • 10.07.2023. 19:05

Lokalni krizni štab u Bijeljini nije uradio ništa da se suzbije afrička svinjska kuga. Kada su vidjeli da nisu dorasli situaciji, trebali su tražiti pomoć države koja im je u više navrata nuđena, kažu poljoprivrednici. Politiku sada treba ostaviti po strani i misliti malo više na narod kažu u Udruženju sela Semberije i Majevice.

"Neki organi po pitanju lokalne zajednice su zatajili, vidite da se ona masovno širi i mi smo danas poslali dopis na Vladu Republike Srpske da se proglasi vanredno stanje. Ja ne mogu da shvatim ni lokalni krizni štab, da oni to sa pet ljudi mogu da urade, oni se politički prepucavaju oko svega ovoga, nama ne treba politika. Da krizni štab povede računa šta radi. Dajte da sarađujemo, dajte da se uključimo, tražili smo od lokalne zajednice da se uklkučimo svi", kaže Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja sela Semberije i Majevice.

Šta kažu poljoprivrednici bijeljinskog gradonačelnika ne zanima. Iako je konkretno upitan zašto nije na vrijeme lokalni štab reagovao, odgovor je izbjegavao više puta.

Proglašena vanredna situacija u Semberiji

Proglašena vanredna situacija u Semberiji

Pitanje novinara: Savo Bakajlić predsjednik Udruženja sela Semberije i Majevice je rekao da lokalni krizni štab nije odigrao tu neku prvu ulogu kako treba, da li ste vi uopšte znali šta treba da radite? 

"Po pitanju upravo neistiniti navodi od svih institucija", rekao je Petrović.

Da spasu stvar danima se pokušavaju pripadnici Civilne zaštite da krenu u hitno sprovođenje mjera. Nisu u tome uspjeli jer spiskove lokalnog kriznog štaba nisu imali. Ljubiša Petrović kaže imaju topografske karte na kojima su oblježena krizna područja, pa su po njemu valjda pripadnici Civilne zaštite sami trebali da se snađu.

Sakrio se od policije u zamrzivač, pronađen mrtav

Sakrio se od policije u zamrzivač, pronađen mrtav


Pratite nas i putem Vibera