Poruka radnika

ŠG ''Romanija'' Sokolac poslovno posluje

  • Izvor: ATV
  • 30.08.2024. 20:24

Naše preduzeće nema problema u poslovanju, nadamo se da će direktor Strahinja Bašević uskoro biti na svom radnom mjestu, kažu za ATV radnici ŠG Romanija Sokolac. Plate su kažu redovne, a u posljednjih pet godina obavljamo odličan posao bez obzira na sve probleme. Jučerašnji skup podrške dovoljno govori o njihovom stavu. Poslali su i jednu zanimljivu poruku.

"Postoji jedna izreka koja kaže nekako lopov prvi viče držite lopova. Radnici i pošteni građani ovoga grada stoje uz njega i njegovu porodicu", kaže Renata Tomović, radnik ŠG Romanija Sokolac.

"Od 2019 godine, od kada je Bašević direktor preduzeća mi pozitivno poslujemo i izmirujemo sve svoje obaveze prema radnicima. Dajemo punu podršku direktoru, čvrsto stojimo uz njega i njegovu porodicu", kaže Vedrana Bašević, radnik ŠG Romanija Sokolac.

Samo u posljednjih pola godine, uz veoma teške uslove na tržištu ovo šumsko gazdinstvo ostvarilo je pozitivan rezultat u iznosu od 250.000 KM.

"U protekloj 2023. Godini ŠG je ostvarilo pozitivan rezultat u iznosu od 2. 610. 000km. Fizički obim proizvodnje je ostvaren, finansijski, cijena i sve št ose tiče našeg preduzeća", kaže Goran Kosorić, tehnički direktor ŠG Romanija Sokolac.

Svakim danom svima je jasnije šta se zapravo dešava a Strahinja Bašević dobija sve veću podršku poruka je iz Sokolačkog SNSD-a. Kažu policija i tužilaštvo treba da rade svoj posao, ali postoji mnogo pitanja na koja nisu dobili odgovor.

"Od tužilaštva smo do sada čuli samo jedno saopštenje gdje traže da svi politički akteri daju doprinos u borbi protiv kriminala i korupcije. Apsolutno ih podržavam u tome svemu i Sokolac traži i vapi za pravdom i za tim da svako odgovara za ono što je uradio bez političke zaštite i konotacije svega ovoga što se dešava", kaže Đorđe Radić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac.

Radnici ŠG Romanija Sokolac smatraju da se radi o montiranom procesu jer je Strahinji Baševiću, koji je kandidat za načelnika Sokoca, određen pritvor od mjesec danas upravo u periodu u kojem bi trebalo da učestvuje u izbornoj kampanji. Njegove stranačke kolege sa druge strane sumnjaju da se tako želi uticati na izborni rezultat SNSD-a u ovoj opštini.

Pratite nas i putem Vibera