Pacijent nasrnuo na zaposlene u Domu zdravlja Trebinje, dvoje povrijeđeno

  • Izvor: ATV
  • 26.08.2024. 18:44

Pacijent je danas nasrnuo na zaposlene časovima u prostorijama Službe za hitnu medicinsku pomoć u Domu zdravlja Trebinje, prilikom čega je dvoje zaposlenih zadobilo lakše tjelesne povrede.

Kako je saopštio Menadžment JZU Doma zdravlja Trebinje, pacijent je odbio terapiju u bolnici, a potom je nasrnuo na zaposlene u hitnoj medicinskoj pomoći.

Povrede su zadobile doktorica i spremačica, a ostali zaposleni su pretrpjeli stres i trenutno su zabrinuti za svoju bezbjednost, kažu u DZ Trebinje.

„Menadžment JZU Dom zdravlja Trebinje najoštrije osuđuje napad na zaposlene u našoj ustanovi, kao i svaki oblik nasilja. Zaposleni u Službi HMP savjesno, profesionalno i besprijekorno obavljaju svoj posao i sve zadatke koji su im u opisu posla. Menadžment ustanove stoji iza svojih zaposlenih i preduzeće se sve zakonom dozvoljene pravne radnje kako bi ovaj i svaki naredni pokušaj napada na naše zaposlene bio procesuiran i sankcionisan od strane nadležnih državnih institucija“, navode iz JZU Dom zdravlja Trebinje.

Pratite nas i putem Vibera