Kotor Varoš

Opština u Srpskoj proglasila stanje elementarne nepogode zbog suše

  • Izvor: SRNA
  • 07.08.2024. 15:04

Štab za vanredne situacije Kotor Varoša proglasio je danas na području ove opštine stanje elementarne nepogode prouzrokovane sušom, a Komunalna policija će za svaki vid nenamjenskog trošenja vode reagovati po prijavi građana.

Stanovništvu opštine Kotor Varoš upućen je poziv da štedi i koristi vodu samo za potrebe domaćinstva.

"Uvešće se, gdje je neophodno, redukcija u snabdijevanju vodom pojedinih područja uz blagovremeno obavještavanje stanovništva, a na objektima vodovoda se zabranjuje izvođenje bilo kakvih radova bez saglasnosti Savjeta mjesnih zajednica", rečeno je Srni u opštinskom Štabu za vanredne situacije.

Problem u privatnom vrtiću u Kotor Varošu

Problem u privatnom vrtiću u Kotor Varošu

Svim pravnim i fizičkim licima na području opštine Kotor Varoš zabranjeno je da vodu kojom se snabdijevaju iz javnog vodovodnog sistema neracionalno koriste i akumuliraju u količinama koje nisu primjerene prosječnom domaćinstvu, te se poručuje da koriste vodu racionalno i odgovorno.

Pravna i fizička lica vodu iz ovog sistema ne smiju da koriste za punjenje privatnih bazena, pranje automobila i dvorišta, te navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.

"Svi korisnici komunalne usluge koji postupe suprotno ovoj odluci biće sankcionisani shodno odredbama Zakona o komunalnoj djelatnosti", poručili su iz Štaba za vanredne situacije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.