Povezivanje saobraćajne infrastrukture

Nastavljena ulaganja na dionici auto-puta od Sremske Rače do Bijeljine

  • Izvor: ATV
  • 10.06.2024. 19:05

Srbija ulaže još 10 miliona evra za izgradnju dionice auto-puta od Sremske Rače do Bijeljine. Najvažnije za ostanak i privredni razvoje je da se nastavi povezivanje saobraćajne infrastrukture, jasna je poruka iz Srbije.

Ova dionica je jedan od najvažnijih strateških projekata za Republiku Srpsku kažu u "Autoputevima". Dužina dionice je 20 kilometara, koju čine vozna, zaustavna i preticajna traka. 

"Do sada je probijeno svih 20 kilometara te dionice, podtlo je urađeno, prvi sloj nasipa šljunka i drugi sloj nasipa šljunka  urađen je u dužini 3 kilometara na desnoj stacionaži, na toj trasi nalaziće se još 5 nadvožnjaka, 4 podvožnjaka, petlja Bijeljina sjever, naplatnu stanicu i bazu za održavanje i odmor", rekao je Željko Grebić, iz Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske".

Da je ovo najznačajniji projekat u istoriji Bijeljine kažu s i u Skupštini grada. Na prethodnoj sjednici usvojena su i dva regulaciona plana.

"Industrijsku zonu 4 i Agrotržni centar koji se faktički nastavljaju na taj auto-put, velike prilike baš u smislu tih industrijskih i poslovnih zona, možda i slobodne trgovinske zone, koja bi mogla da se otvori u tom  dijela. Grad će biti povezan sa srpskim prestonicama i Beogradom i Banja Lukom, sa milionskim tržištima", rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Do kraja godine planirano je asfaltiranje jedinog dijela ove dionice.Novi put donijeće brži i bolji promet i razvoj svih aspekata povezivanja Srpske i Srbije.

Na ovoj dionici biće izgrađen i integrisani granični prelaz što će omogućiti brži protok roba i usluga i naravno ljudi što će omogućiti i da povezivanje ova dva naroda budu bolja, rečeno je pri obilasku radova mosta na Savi koji je takođe dio ovog auto-puta.

Ukupan projekat je dionice Rača-Bijeljina je oko 258 200 000 KM, do sada je uplaćeno oko 85,5 miliona od čega 19,5 miliona KM donacija Srbije, 13 miliona budžet Srpske, a oko 53 miliona iz ličnih sredstava JP "Autoputevi Republike Srpske", a značajan dio sredstava utrošen je za eksproprijaciju zemljišta. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program