Njemačka

Policajci šokirani prizorom nakon teške nesreće: Djeca igrala fudbal na auto-putu, majka sve snimala

  • Izvor: Feniks magazin
  • 11.08.2024. 10:03

Teška saobraćajna nezgoda dogodila se u petak između Homberg-Ohma i Alsfelda u okrugu Vogelsberg (Hesen) pri čemu je nastao saobraćajni zastoj. Vozač ford fijeste prethodno je iz nepoznatih razloga izletio s puta, udario je u audi i prevrnuo se. U bolnicu je odvezeno dvoje putnika.

Kada su dežurni policajci na ekranima nadzornih kamera auto-puta pogledali mjesto nesreće, ostali su šokirani. Naime, kako prenosi Feniks magazin, nekoliko djece je čekanje u saobraćaju “kratilo” igranjem fudbala na auto-putu, a majka je sve snimala mobilnim telefonom.

„Stvarno nikada prije nisam doživio nešto slično. Ovo je izuzetno opasno, a u najgorem slučaju čak i smrtonosno. Kao da nije dovoljno neobično to što su djeca igrala fudbal na auto-putu, majka je sve snimala“, rekao je portparol policije. Policija je odmah poslala dodatnu patrolu na auto-put. Kad su stigli, žena i djeca već su bili otišli.

„Molimo sve da nikada ne puštaju svoju djecu da se igraju na auto-putu. Generalno nije dopušteno izlaziti na auto-put u saobraćajnoj gužvi. Možete biti novčano kažnjeni“, rekao je portparol policije.

Iako policija ponašanje žene i djece u saobraćaju smatra izuzetno opasnim, protiv njih vjerovatno neće biti istrage. Identitet žene nije poznat.

Pratite nas i putem Vibera