Obilježavanje krsne slave

Dodik u Trebinju: U narednih mjesec, dva počeće masovni iskop zemljišta za izgradnju aerodroma

  • Izvor: ATV
  • 19.08.2024. 19:33

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je večeras u Trebinje gdje će prisustvovati prazničnom večernjem u Hramu Preobraženja Gospodnjeg.

Trebinje postaje urbana sredina i ako neko želi da vidi napredak onda treba da dođe u Trebinje i biće sigurno vidljivo na koji način se gradi ovaj grad, poručio je predsjednik Srpske.

„Naravno, treba nastaviti dalje, treba ovdje da izgradimo još štošta, kongresni centar. U narednih mjesec, dva počeće masovni iskop zemljišta za izgradnju aerodroma. Nažalost, zbog nekih koji ekstremno onemogućavaju izgradnju aerodroma, mi još imamo aerodrom. Ali ne odustajemo od toga, ne odustajemo od potrebe da Trebinje ima kvalitetnu obilzanicu. Kada završimo bolnicu, završili smo jedan od stogodišnjih poslova, to će biti jedna od najmodernijih bolnica ovdje u regionu. Zahvalan sam svima koji su nesumnjivo davali podršku izgradnji  bolnice“, rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Sutra će posjetiti objekat bolnice i izgradnji gdje, kako kaže, radovi teku kako je predviđeno.

„To je ono što Trebinju treba i zbog čega će privući zdravstveni turizam“, dodao je Dodik.

Dodik će zajedno sa gradskim rukovodstvom sveštenstvom, predstavnicima javnog i kulturnog života grada Trebinja i mnogobrojnim građanima Trebinja i gostima učestvovati u svečanoj litiji koja će proći ulicama grada.

Grad Trebinje i Crkvena opština Trebinje obilježavaju danas krsnu slavu Preobraženje Gospodnje.

Pratite nas i putem Vibera