Manifestacija

Dodik i Savković prisustvovali tradicionalnoj Dubičkoj regati

  • Izvor: ATV
  • 04.08.2024. 22:49

Una je danas bila još ljepša. Održana je, sada već tradicionalna, Dubička regata. Desetine čamaca u vodi, bezbroj onih koji su uživali u pogledu. Među njima i najzaslužniji za ovu manifestaciju.

Direktor preduzeća AD Komunalac Igor Savković, kaže da ovo preduzeće uređuje i održava obalu Une, posebno u ovim ljetnim danima kada u Kozarsku Dubicu stižu turisti, na regatu, ali i svakodnevno izlivanje u rijeci i njenoj obali, keju.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić kaže da je regata i te kako značajna za opštinu.

"Ovo je veoma značajan događaj za našu opštinu. Promovišemo naše turističke potencijale i našu Unu koja je svakako naš najljepši prirodni resurs. Danas je ovdje više od stotinu ljubitelja Une iz više lokalnih zajednica i zajednička poruka je da volimo i čuvamo našu rijeku koja je ujedno i nacionalni park prirode. Kozarska Dubica je opština koja je dobro geografski pozicionirana i svakako ima najljepše prirodne resurse koje treba promovisati i koji su interesantni posjetiocima", rekao je Reljić.

U Dubicu je jutros stigao i Igor Dodik, organizacioni sekretar SNSD-a. Sa obale rijeke, u društvu načelnika Reljića, direktora Savkovića i drugih, gledao je 5. po redu dubičku regatu.

Pratite nas i putem Vibera