Gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Ćosić: Ništa ne može opravdati ugrožavanje cijele zajednice

  • Izvor: SRNA
  • 02.06.2024. 14:16

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić pozvao je nadležne policijske organe da što prije rasvijetle slučaj koji je noćas uznemirio građane opštine Pale, a u kome su dva automobila izgorjela.

Ćosić je pozvao nadležne da pronađu počinioce i naručioce ukoliko se potvrdi da je riječ o namjernoj paljevini.

- Ovakvi i slični slučajevi napada na tuđu imovinu su, nažalost, česta pojava na Palama i krajnje je vrijeme da se tome stane u kraj. Vjerujem da će policija i druge nadležne institucije uraditi svoj posao i da će počinioci, ali i naručioci, biti pronađeni i sankcionisani - rekao je Ćosić.

On je istakao da ne postoje razlozi koji mogu opravdati ovakvo djelovanje, koje unosi nemir i zabrinutost među stanovništvo opštine Pale i cijelog grada Istočno Sarajevo.

Navodeći da, nažalost, uprkos trudu policije, postoje ovakvi slučajevi na Palama koji su ostali nerazjašnjeni, Ćosić je poručio da ništa ne može opravdati ugrožavanje cijele zajednice.

- Materijalna šteta se može nadoknaditi, ali ako dođemo u situaciju da gubimo živote, da nastrada neki slučajni prolaznik ili bilo šta slično, to je tačka sa koje nema povratka - upozorio je Ćosić.

On je napomenuo da je grad Istočno Sarajevo, zajedno sa šest opština koje ga čine, jedno od najljepših mjesta za život u Republici Srpskoj i naglasio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da tako i ostane.

Na Palama su noćas gorjela dva automobila "škoda", od kojih je jedno izgorjelo u potpunosti.

Pratite nas i putem Vibera