Načelnik Opštine Sokolac

Bjelica čestitao Dan primirja: Prvi svjetski rat istorijski, politički i kulturni kamen međaš

  • Izvor: ATV
  • 11.11.2023. 12:50

Načelnik Opštine Sokolac Milovan Bjelica poručio je da za istoriju Srba, za ono što predstavljaju Srbi modernog doba, Veliki ili Prvi svjetski rat predstavljaju svojevrsan istorijski, politički i kulturni kamen međaš, nešto poput krunisanja Stefana Prvovjenčanog u srednjem vijeku ili proglašenja carstva.

"Tada te 1918. godine je puni sjaj oružja utro put ujedinjenju, procvatu kulture, snaženju optimizma i energije koja se poput Natalijine Ramonde budila i cvjetala“, naveo je Bjelica.

Bjelica je dodao da je za Srbe i srpski svijet važniji od ovog Dana primirja 15. septembar, Dan proboja Solunskog fronta.

"Srbija i Republika Srpska od nedavno na taj dan obilježavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“, naveo je Bjelica. 

Bjelica kaže da Dan primirja obilježežavamo zajedno sa saveznicima, sa onim zemljama sa kojima smo dijelili i dijelimo ideje slobode i jednakosti. Tada za razliku od danas, dodaje, bilo je jasno ko je pobjednik, a ko poraženi. Ko je u pravu a ko ne.

"Za sjećanje na ta vremena i na slavne pretke uz nadu da će se ideali slobode i pravde vratiti u modu, svim Srbima i slobodarskoj Еvropi srećan praznik“, naveo je Bjelica.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program