USKORO

VODA U PRAHU: Prva serija na galicijskom jeziku koja napetost diže na viši nivo!

  • Izvor: ATV
  • 28.02.2024. 16:06

Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' uskoro stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

Priča prati Terezu kojoj se, nakon iznenadne smrti brata Paula, život u potpunosti mijenja. Sigurna da nije upitanju samoubistvo, kako joj je rečeno, odlazi iz Lisabona u Vigo i počinje da radi u bratovljevoj firmi i polako odmotava konce tajni i laži, a naposletku nalazi i ubicu. Događaji koji se turbulentno nižu u njenoj istrazi, staviće je između španske i portugalske sudske policije, i Interpola – tragovima bratovljevog ubistva, za koje je odgovoran neko veoma blizu njenog doma i srca, dovešće je do velike mreže trgovine oružjem.

Ova serija je prvi filmski sadržaj ikada snimljen na galicijskom jeziku, koji je u Španiji proglašen autonomnim jezikom pokrajne Galicija, a veoma je sličan portugalskom. Ne samo zbog toga, već i zbog zaista moćne dramaturgije, koja je napetost stavila u prvi plan, sjajne glumačke igre, pa na kraju i atraktivnih lokacija, serija 'Voda u prahu' je neobično, i krajnje zanimljivo filmsko ostvarenje. Kritika je seriju nagradila sjajnim kritikama, naročito u pogledu glumačkog nastupa Viktorije Gere, Montija Kastinjeirasa i Serhia Pazosa, kao i rediteljskog zamaha Alfonsa Blanka – uslijedile su i nagrade na poznatim filmskim festivalima u Španiji i Portugalu.

Ne propustite seriju 'Voda u prahu' - USKORO na ATV-u!

Pratite nas i putem Vibera