PONЕDJЕLjAK U 21

LjUBAVNA PJЕSMA ZA BOBIJA LONGA: Neraskidive veze

  • Izvor: ATV
  • 03.08.2024. 19:05

'Ljubavna pjesma za Bobija Longa' je američki psihološki film iz 2004. godine u režiji i scenariju Šejn Gejbel, zasnovan na romanu 'Ulica časopisa' Ronalda Еvereta Kapsa.

Priča prati tinejdžerku Persi, koja se nakon saznanja da joj je majka preminula vraća u rodni Njju Orleans i majčinu kuću. Šokantna vijest o odlasku majke, koja ju je zanemarila zbog karijere džez pjevačice, prati još jedno iznenađenje – u njenoj kući već neko živi i to ne bilo ko već dva majčina prijatelja alkoholičara – bivši profesor književnosti Bobi Long i njegov asistent Loson Pajns, koji dane provode u nastojanju da napišu roman o Bobijevom životu. Kako Bobi i Loson ne žele da napuste kuću Persi je primorana da ostane sa njima, a kako vrijeme prolazi njih troje otkrivaju niz tajni, koji će pokazati kako su njihovi životi i sudbine duboko i neraskidivo isprepleteni.

Film je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu, a kritika ga je ocijenila kao autentičnu lirsku priču o otkrivanju života, u kojoj se najviše ističe precizna i neopisivo lagana igra Skarlet Džonson, koja je bila nominovana za prestižni Golden Gloub. Njenu upečatljivu igru, te priču o odrastanju, zanosnom Nju Orleansu, prate i dva sjajno dočarana karaktera u izvedbi Džona Travolte i Gabrijela Mahta. Film je na svjetskoj sceni ostao upamćen i zbog odlične, namjenski napisane muzike, među kojima se najviše ističe naslovna numera 'Ljubavna pjesma za Bobija Longa', koju je napisao sin Ronalda Еvereta Kapsa.

'Ljubavna pjesma za Bobija Longa' - ponedjeljak u 21 čas.

Pratite nas i putem Vibera