Premijer

Višković: Еkonomski giganti sa istoka prisutni više nego što žele Borenović i njegovi nalogodavci

  • Izvor: SRNA
  • 20.10.2024. 15:38

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da najveći broj investicija, možda i na Balkanu, trenutno realizuju kineski partneri i da su ti ekonomski giganti na ovim prostorima prisutni i više nego što to žele predsjednik PDP-a Branislav Borenović i njegovi nalogodavci, ali da se zbog toga ne može osuđivati odlazak predsjednika Srpske Milorada Dodika na samit BRIKS-a.

"Izreći tako nešto - `šta ćete vi na Istoku, jer mi ništa ne radimo sa Istokom i samo radimo sa Zapadom`, zaista je veliko neznanje", rekao je Višković za SRNU i RTRS, komentarišući kritike PDP-a i Borenovića zbog odlaska predsjednika Srpske na Samit BRIKS-a u Kazanju i njihove tvrdnje da privreda Srpske dominantno zavisi od ЕU.

Višković je naveo da se moraju poznavati elementarne stvari poput toga da cijeli ovaj prostor koristi ruski gas.

Uzbuna u Pentagonu: Isplivali dokumenti koji potvrđuju javnu tajnu?

Uzbuna u Pentagonu: Isplivali dokumenti koji potvrđuju javnu tajnu?

"Svi znamo da cijeli ovaj prostor koristi prirodni gas iz Rusije", rekao je Višković.

On je dodao da zbog toga takve izjave, poput Borenovićevih, ne može pripisati neznanju, već ih kvalifikovati tako da nešto mora da kaže prema nalogu šefova.

"To je jedina istina", rekao je Višković.

On je dodao da Mađarska vodi "rat" sa kompletnom Еvropom u vezi sa ruskom naftom i gasom zato što ne mogu funkcionisati bez energenata sa Istoka.

Pratite nas i putem Vibera