Šinik: Zadovoljavajuća godina uprkos virusu korona

  • 23.12.2020. 13:33

Sekretar Udruženja drvoprerađivača Republike Srpske Lazo Šinik izjavio je danas Srni da je ova godina zadovoljavajuća za drvoprerađivače uprkos problemima koje je izazvao virus korona, odnosno zaključavanju evropskih zemalja što je izazvalo zastoj u izvozu proizvoda.

"U aprilu i maju imali smo drastičan pad u drvoprerađivačkoj industriji, međutim nakon toga smo se uspjeli vratiti u normalu. Konkretne podatke sumiramo, ali očekujem da rezultati budu približni prošlogodišnjim, čime moramo biti zadovoljni", rekao je Šinik.

Šinik je istakao da je od izuzetnog značaja što je očuvana proizvodnja u drvoprerađivačkoj industriji, jer je bilo potražnje iz inostranstva.

Govoreći o isporuci drvnih sortimenata drvoprerađivačima, Šinik je naveo da je u ovoj godini zadovoljniji isporukom, što je od izuzetnog značaja za proizvođače.

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.