Uradi sam

Samohrana majka napravila kućicu za 7.000 maraka

  • Izvor: Telegraf
  • 03.01.2024. 15:33

U moru "uradi sam" ideja, uglavnom najviše pažnje privlače neki konkretni projekti, kao što je preuređenje doma ili gradnja tzv. kontejnerske malene kuće.

Posebno sada, kada je svjetska kriza vinula cijene materijala i kvadrata u nebo, ljudi traže načine prođu bolje, lagodnije i jeftinije.

Na sreću, uz malo mašte i kreativnosti, ni to danas nije toliko teško, jer je ponuda nikad veća. Ako je vjerovati samohranoj majci Lulu, sve je moguće.

Ona se u poznijim godinama ponovo posvetila učenju, tako da nije imala mnogo vremena i volje da radi puno radno vrijeme kako bi plaćala skupu kiriju.

Dakle, kada je morala da se iseli iz svog konvencionalnijeg doma, odlučila je da se sa kćerkom preseli u tzv. transportni kontejner. Bez iskustva u izgradnji, Lulu je provela mjesec dana samo radeći na prozorima i vratima, i postavljajući izolaciju i osnovnu kuhinju (šporet i bojler).


Odličan period stiže za jedan horoskopski znak

Odličan period stiže za jedan horoskopski znak

Zatim su se ona i kćerka preselile u kućicu od svega 14 metara kvadratnih, gdje su uspjeli da stanu krevet, kauč, polica za knjige i kuhinjski ormarići. Kada je Lulu odlučila da im, ipak, treba malo više prostora, počela je da gradi i spavaću sobu na polovnoj prikolici.

"Zaista je, uglavnom, izgrađena kao šupa", rekla je ova vrijedna mama.

Koristeći samo reciklirane građevinske materijale, napravila je svoj "dom iz mašte" za svega 4.000 dolara (3.651 evro, odnosno oko 7.000 maraka), sa sve prikolicom, prenosi "Telegraf".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program