Toskana

Italija nudi do 30.000 evra za kupovinu kuće: Postoji samo jedan uslov

  • Izvor: Agencije
  • 01.07.2024. 14:44

Italijanska regija Toskana pokušava da privuče nove stanovnike grantovima u iznosu od 10.000 do 30.000 evra.

Naime, oni nude novac za pomoć u pokrivanju troškova kupovine i renoviranja kuće, a za ovaj podsticaj je na raspolaganju 76 gradova i sela, piše "Forbs".

Platni promet moći će obavljati i IRB RS: Vlada Srpske utvrdila set zakona

Platni promet moći će obavljati i IRB RS: Vlada Srpske utvrdila set zakona

Toskanski grantovi, piše "Forbs", dovoljni su da pokriju do 50 odsto troškova povezanih sa kupovinom i renoviranjem kuća u gradovima sa manje od 5.000 stanovnika. Prosječna cijena za kupovinu kuće u najjeftinijoj provinciji Toskane Pistoji je 1.472 evra po kvadratu, prenosi "Indeks".

Postoji jedan uslov

Podnosioci zahtjeva moraju biti državljani Italije, državljani Еvropske unije ili državljani ЕU sa dugotrajnom boravišnom dozvolom i moraju se prijaviti kao stanovnici u italijanskom gradu, po svom izboru.

Otkriveno koliko je koštao let fudbalera Srbije hrvatskim avionom

Otkriveno koliko je koštao let fudbalera Srbije hrvatskim avionom

Italijansko ministarstvo životne sredine objavilo je studiju iz 2016. godine koja pokazuje da je skoro 2.500 gradova toliko depopulaciono da neće preživjeti više od 25 godina. Prošle godine CNN je izvijestio da u zemlji ima oko 6.000 napuštenih sela.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?